Суспільство

На мосту у Житомирському районі почнуть виконувати ремонтні роботи, на які в лютому уклали договір за майже 22 млн грн

11 July 2024, 16:06

У зв’язку з ремонтними роботами від 10 години ранку 12 липня буде обмежений рух правим проїздом мосту на трасі Київ-Чоп поблизу села Царівка Житомирського району.

Про це 11 липня повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області.

«Із 10 години 12 липня буде обмежено рух правим проїздом мосту поблизу села Царівка на км 91+264 дороги М-06 Київ – Чоп у зв’язку з ремонтними роботами. Це завершення капремонту, що був розпочатий в минулому році на пошкодженій авіаракетами штучній споруді. За пів року ремонтних робіт підрядній організації вдалось провести заміну пошкоджених балок прогонової будови мосту, забетонувати основу, підходи та тротуари, влаштувати гідроізоляцію та тимчасовий дорожній одяг, нанести тимчасову горизонтальну розмітку, встановити перильне та бар’єрне огородження й частково відновити освітлення ділянки дороги з мостом», - йдеться у повідомленні.

Проїзд мостом через річку було забезпечено, але капремонт був поставлений на паузу через коригування проєктної документації.

Наразі підрядник приступає до завершальних робіт: влаштує постійне дорожнє покриття та виконає залишкові роботи з безпеки руху. Ремонтні роботи будуть проводитись поетапно на кожному з проїздів, аби не припиняти інтенсивний рух магістраллю. Час виконання робіт становитиме близько двох місяців.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області звертається до водіїв: просимо бути уважними на ділянці дороги, де проводяться ремонтні роботи та рухатися відповідно до встановлених дорожніх знаків.

Нагадаємо, у лютому Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області уклала договір з одеською фірмою на капітальний ремонт мосту через р. Дубовець на автомобільній дорозі загального користування державного значення М-06 Київ – Чоп, км 91+264 – доплатили ще майже 22 млн грн.

Зауважимо, що про відкриття для транспорту мосту через річку Дубовець біля села Царівка Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області звітувала 24 серпня 2023 року.

7 жовтня 2022 року Служба автомобільних доріг у Житомирській області оголосила закупівлю на капітальний ремонт мосту через р. Дубовець на автомобільній дорозі М-06 Київ – Чоп у Житомирській області з очікуваною вартістю 72,3 млн грн. Єдиними учасником і переможцем тендеру стало зареєстроване в Одесі ТОВ «Ростдорстрой», яке належить австрійській компанії «Юттема АУ ГмбХ»: пропозиція ТОВ була 72 млн 310 тис. грн – на 946,40 грн менше від очікуваної вартості. Додатковою угодою від 10 січня 2024 року вартість закупівлі зменшили до 56 млн 063 тис. 962,80 грн, в оприлюдненому звіті про виконання договору зазначено, що ТОВ заплатили 55 млн 687 тис. 352 грн.

З урахуванням лютневої доплати за коригування вартість капітального ремонту мосту через річку Дубовець становитиме 77,5 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, 7 березня 2023 року служба автодоріг інформувала про початок капітального ремонту мосту через річку Дубовець, який був пошкоджений вибухами в лютому 2022 року. 4 травня дорожники готували до влаштування нового покриття першого проїзду мосту, 31 травня на трасі Київ-Чоп відкрили рух правим проїздом мосту через річку Дубовець. Наприкінці серпня 2023 року міст через Дубовець відкрили для транспорту: основні ремонтні роботи завершили, підрядник перейшов до завершення робіт з безпеки руху і очищення русла річки.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міст річка р.Дубовець САД дорога ремонт Служба відновлення рух транспорту 
Матеріали по темі