Події

Жителю райцентру Житомирської області присудили 8 років тюрми за розбій, побиття та цькування містян собакою, він вину визнав частково

12 July 2024, 11:51

У Коростені на 8 років ув’язнили чоловіка за розбійний напад, побиття та цькування містян собакою небезпечної породи.

Про це 12 липня 2024 року повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення прокурора Коростенської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним у заподіянні умисних середньої тяжкості тілесних ушкоджень та розбійному нападі (ч. 1 ст. 122, ч. 4 ст. 187 КК України). Його засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією належного йому майна. Прокурор у суді довів, що 41-річний житель Коростеня у лютому цього року нападав на містян, бив їх, погрожував вистрелити та нацьковував свого собаку. Зокрема, один з таких нападів він скоїв пізно увечері, на дитячому майданчику, поблизу багатоповерхівки. Потерпілий, у пошуку якіснішого зв’язку, вийшов у двір, щоб зателефонувати дівчині, яка перебувала за кордоном. Тоді засуджений підійшов до нього, пригрозив предметом, схожим на зброю, наказав стати на коліна, підняти руки вгору та викинути дороговартісний гаджет вбік. Потім нацькував свого собаку кане-корсо (порода внесена Постановою Кабміну до переліку небезпечних), який покусав потерпілого. Не зупиняючись на цьому, завдав йому побоїв та забрав мобільний телефон і ключі від помешкання», - йдеться у повідомленні.

На щастя, хлопцеві вдалося вирватися від нападника та врятуватися у сусідньому будинку, подзвонивши у двері мешканців. Звідти, непритомного, його доставили до лікарні.

Вже через декілька днів зловмисник, зустрівши на вулиці іншого коростенця, також нацькував на нього собаку, який вкусив чоловіка за ногу. Після цього засуджений і його побив.

«У суді свої злочини намагався виправдати тим, що нібито потерпілих сприйняв за порушників, і таким способом «наводив» громадський порядок на добровільних засадах. До набуття вироком законної сили засуджений перебуватиме під вартою», - інформує прокуратура.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень є вирок Коростенський міськрайонний суд по цій справі, який був ухвалений ще 25 червня 2024 року. Зазначається, що обидва злочини були вчинені вночі, під час комендантської години.

Нижче – скриншоти з вироку суду:

Обвинувачений у суді частково визнав вину у вчиненні розбою (ст.187 КК України) і визнав умисне нанесення середньої тяжкості тілесних ушкоджень (ст.122 КК України) та заявив, що має намір служити в ЗСУ.

«Обвинувачений свою вину у вчиненні злочину, передбаченого ст.187 ч.4 КК України визнав частково, за ст.122 ч.1 КК України визнав і показав, що потерпілого ОСОБА_4 сплутав з іншою особою, прийнявши його за особу, яка робить «закладки» в мікрорайоні де він проживає. Не заперечив, що наносив ОСОБА_4 удари та забрав у останнього мобільний телефон та ключі, які потім вилучили працівники поліції. Свої дії не пов`язує, ні з розбоєм, ні з грабежем, тому не визнає в цьому своєї вини. Стосовно ОСОБА_6 помилки не було. На нього поскаржилась одна жінка, у якої дочка наркоманка забрала годинник, який за описом він побачив у ОСОБА_9. Не заперечив, що вдарив пару разів останнього, а також, що при здійсненні своїх дій у обох випадках мав муляж пістолета. Про вчинене жалкує, має намір служити в ЗСУ», - йдеться у вироці суду.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений в апеляційному суді.

Як повідомляв Житомир.info, у Коростені на початку лютого 2024 року поліція затримала 41-річного чоловіка, який скоїв розбійний напад на 19-річного парубка: спочатку наказав своїй собаці його покусати, а потім, погрожуючи предметами схожими на зброю та ніж, відібрав вартісний мобільний телефон та зв’язку ключів, заподіявши декілька ударів по тілу потерпілого.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розбій Коростень суд вирок прокуратура тілесні ушкодження собака кане-корсо 
Матеріали по темі