Місто

На Михайлівській у Житомирі через аномальну спеку запустили фонтан

13 July 2024, 11:17

Водограй на Михайлівській відсьогодні запрацював.

Про це вранці 13 липня повідомила Житомирська міська рада.

«Через аномальну спеку на головній пішохідній вулиці поновили роботу фонтану. Працюватиме він до понеділка з 09:00 до 21:00. Якщо температурний режим й надалі буде високим, фонтан працюватиме довше», - йдеться у повідомленні.

Міська рада нагадує про рішення не вмикати фонтани для економії бюджету і зауважує, що фонтан на Михайлівській «розконсервували» тільки на час пікових літніх температур.

За прогнозами синоптиків на вихідні, 13 та 14 липня, у Житомирській області опадів не передбачається, вдень температура підвищуватиметься до +37. В понеділок можливий невеликий дощ, місцями гроза та град і до +34 вдень.

Нагадаємо, вдень 8 травня цього року на Михайлівській в центрі Житомира вантажний мікроавтобус з номерами Вінницької області заїхав на фонтан та правим заднім колесом продавив кілька плит на ньому. На водія буса склали протокол за двома статтями.

16 червня на вул. Михайлівській у Житомирі провалилися декілька плит у фонтані, у водоканалі розповіли, що приблизний збиток становить 4 тис. гривень. Наступного дня заступник начальника головного управління ДСНС у Житомирській області Олег Держанівський визнав, що фонтан на Михайлівській пошкодила автівка рятувальників, яка брала участь у заході до Дня батька. 26 червня працівники водоканалу ремонтували фонтан на Михайлівській.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці квітня 2024 року на Михайлівській комунальники готували улюблений фонтан житомирян до запуску, а 1 травня стало відомо, що цьогоріч фонтани у Житомирі вмикати не планують задля економії бюджетних коштів. Мер Сергій Сухомлин пояснив, що кожен рік на обслуговування фонтанів у бюджеті закладається приблизно 1,9 млн грн, але ці кошти краще витратити на придбання дронів для військових.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фонтан Михайлівська 
Матеріали по темі