Місто

В житомирському гідропарку стартував турнір «Teteriv open», на якому збирають гроші на дрони для ССО

13 July 2024, 16:25

У житомирському гідропарку 13 липня стартував дев’ятий турнір з плавання на відкритій воді «Teteriv open».

«Сьогодні розпочинається дев’ятий Всеукраїнський турнір з плавання на відкритій воді «Teteriv open». Житомир щорічно приймає вже понад 9 років цей турнір, збираючи на березі Тетерева найкращих спортсменів всієї України в категоріях відкрита вода та плавання. Сьогодні дистанції 9 км, найдовша дистанція, яка буде долатися понад 2,5 години. Наступна дистанція, яка розпочнеться одразу після старту першої - це 4,5 км, потім 1,5 км, 600 м і 300 м – це мас-старт, це можливість стартувати усім аматорам, любителям, відпочиваючим»,- каже начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

Взяти участь у змаганнях приїжджають з різних регіонів України.

«На реєстрації представлені міста Дніпро, Хмельницький, Чернігів, Вінниця, Київ, Житомирська область, Київська область. Це понад 150 спортсменів різного віку, які долатимуть різні дистанції. Найбільшу дистанцію долають учасники від 19 років, на дистанції 300 м можна брати участь з 10 років»,- каже Ірина Ковальчук.

Цьогоріч турнір присвячений загиблому військовому, який минулого року його відкривав. На змагання збирають кошти на дрони для його підрозділу ССО.

«Торік FPV-дрон передавали військовому Ігорю Думі, який вже багато років служив, з 2014 року, який теж любив плавання і був минулого року на цих змаганнях. На жаль, він загинув наприкінці 2023 року, тому цей турнір присвячений саме пам’яті Ігоря Думи. Він меморіальний, пам’ятний, і знову ж таки він благодійний: ми збираємо кошти на дрони його побратимам, щоб знову передати в його підрозділ»,- розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту.

На турнірі присутні медики, поліцейські, які слідкують за безпечним проведенням змагань. Проходження дистанція на човнах контролюють судді та рятівники.

Нагадаємо, цього року у Житомирі турнір з плавання на відкритій воді «Teteriv open» буде проходити 13-14 липня.

Як повідомляв Житомир.info, 8 липня 2023 року у житомирському гідропарку стартував турнір з плавання на відкритій воді «Teteriv open»: упродовж двох днів спортсмени в різних категоріях запливали у кількох дистанціях – від 300 м до 6 км. Крім популяризації плавання, турнір мав і благодійну мету: плавці збирали гроші на квадрокоптер для військових. Після завершення змагань міська рада оприлюднила результати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: змагання плавання гідропарк Teteriv open Ковальчук турнір 
Матеріали по темі