Місто

У День Української Державності у Житомирі вшанували пам’ять загиблих воїнів

15 July 2024, 11:43

У Житомирі 15 липня відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Державності України.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної державної адміністрації.

«Участь у заході взяли перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, заступник начальника Житомирської ОВА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько, представники Житомирської міської ради, військовослужбовці та громадськість. Урочистості розпочалися з виконання Державного Гімну України та вшанування пам’ять загиблих воїнів, які віддали своє життя за незалежність нашої держави. У пам’ять про полеглих захисників України прозвучала музична композиція у виконанні творчого колективу КЗ «Палац культури», - йдеться в повідомленні.

Після чого учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку «Захисникам України у війні з російським агресором» та до меморіалу загиблих учасників Антитерористичної операції Об’єднаних Сил.

«Захід, проведений з нагоди Дня Державності України, став важливою подією для жителів Житомира. Він нагадав про незламний дух українців та їхню готовність захищати свою незалежність», - підсумовують в Житомирській ОВА.

Довідково. У цьому році ми втретє відзначаємо День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року. Це свято пов’язане з днем вшанування памʼяті Київського князя Володимира Великого та Днем Хрещення Руси-України.

Нагадаємо, 28 липня 2023 року у Житомирі з нагоди Дня Української Державності відбулися урочистості, представники влади вшанували пам’ять воїнів, поклавши квіти до пам’ятного знаку «Захисникам України у війні з російським агресором» і до меморіальних стендів загиблих та померлих учасників АТО/ООС на Алеї Героїв.

Як повідомляв Житомир.info, напередодні Дня Державності 27 липня 2022 року у Свято-Михайлівському кафедральному соборі Житомира презентували унікальну виставку, де кожен охочий міг на власні очі побачити, як створювалася Українська держава. Там було представлено близько трьох десятків екземплярів документів Національного архівного фонду державотворення України, підготовлених Державним архівом Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Української Державності свято покладання квітів пам'ять захисник держава  
Матеріали по темі