Суспільство

Через вплив аномальної спеки на обладнання та лінії електропередачі у Житомирській області знеструмлювалися споживачі

15 July 2024, 12:19

Через аномальну спеку, яка впливає на високовольтне обладнання та лінії електропередачі, у Житомирській області 15 липня знеструмлювалися споживачі.

Про це повідомляє НЕК «Укренерго».

«Стан енергосистеми. Споживання через спеку досягло максимуму. Обленерго застосовують графіки відключень протягом всієї доби. Через погодні умови знеструмлені 446 населених пунктів у шести областях», - йдеться в повідомленні.

Мережі «Укренерго» та обленерго

На ранок залишаються знеструмленими 495 населених пунктів.

Через аномальну спеку: на ранок знеструмлені 446 населених пунктів в Київській, Чернігівській, Житомирській, Тернопільській, Львівській та Рівненській областях.

Через бойові дії: є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській областях.

«З технічних причин: знеструмлювалися споживачі у Дніпропетровській, Закарпатській, Житомирській областях. Технічні причини відключень пов’язані із впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі, а також є наслідками бойових дій у прифронтових регіонах», - підсумовують в «Укренерго».

Фото: НЕК «Укренерго»

Зазначимо, що Міністерство енергетики України 15 липня повідомило, що у Житомирській області короткочасно відключалась повітряна лінія.

«Внаслідок цього знеструмлювалися підстанції, побутові споживачі та місцева промисловість. Усіх споживачів заживлено», - йдеться в повідомленні.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій 15 липня інформувала, що у Житомирській області були знеструмлені майже 50 населених пунктів.

«За інформацією Укренерго внаслідок ускладнення погодних умов (дощ, гроза та пориви вітру) через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлено 446 населених пунктів у 6 областях (Львівська – 214, Тернопільська – 75, Чернігівська – 52, Рівненська – 51, Житомирська – 49 та Київська - 5). До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 15 липня через відсутність електропостачання на водопровідній насосній станції 3-го підйому призупинено водопостачання до мікрорайону Польова та тимчасово не курсують трамваї, тролейбуси деякими вулицями також не їздять.

Як повідомляв Житомир.info, 12 липня 2024 року у Житомирі через відключення електроенергії тимчасово не курсував електротранспорт вулицями Вітрука та Вокзальною.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спека електрика електроенергія Укренерго лінія електропередачі електропостачання Міненерго  
Матеріали по темі