Місто

Прокуратура через суд вимагає у житомирського депутата знести самочинне будівництво на Хлібній і повернути землю громаді

15 July 2024, 13:48

Заступник керівника Житомирської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Житомирської міської ради подав до суду позов, де відповідачем є фізична особа-підприємець Пидюра Сергій Михайлович – голова фракції «Батьківщина» в Житомирській міській раді.

Інформація про справу оприлюднена на порталі Судова влада України.

Позов до Господарського суду Житомирської області, поданий 11 липня 2024 року, стосується визнання недійсним договору купівлі-продажу, зобов’язання повернути земельну ділянку, знести самочинне будівництво та про скасування державної реєстрації прав. Також подана заява про забезпечення позову: накладання арешту на земельну ділянку та заборони відповідачу та іншим особам вчиняти дії, пов`язані із забудовою земельної ділянки.

Директор юридичного департаменту Житомирської міської ради Євгеній Черниш 15 липня в коментарі Житомир.info підтвердив, що позов прокуратури стосується будівництва та земельної ділянки та вул. Хлібна, 16-а.

Зауважимо, що в ЄДЕССБ 15 травня 2024 року був зареєстрований виданий управлінням державного архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради дозвіл на початок будівництва на об’єкті «Реконструкція торгівельного павільйону під приміщення побутового обслуговування за адресою: м. Житомир, вул. Хлібна, 18-а». З початку червня земельну ділянку огородили парканом та активно почали будувати двоповерховий павільйон.

Позовні вимоги заступник керівника Житомирської окружної прокуратури до фізичної особи-підприємця Пидюри Сергія Михайловича:

визнати недійсним договір купівлі-продажу земельної ділянки з кадастровим номером 1810136600:03:010:0004 від 08.06.2019, що укладений між Житомирською міською радою та фізичною особою-підприємцем Пидюрою Сергієм Михайловичем;

зобов`язати фізичну особу-підприємця Пидюру Сергія Михайловича повернути у власність Житомирської міської об`єднаної територіальної громади в особі Житомирської міської ради земельну ділянку з кадастровим номером 1810136600:03:010:0004;

зобов`язати фізичну особу-підприємця Пидюру Сергія Михайловича знести об`єкт самочинного будівництва – торгівельний павільйон;

скасувати державну реєстрацію права власності на земельну ділянку з кадастровим номером 1810136600:03:010:0004;

скасувати державну реєстрацію права власності на торгівельний павільйон.

Нагадаємо, 7 березня цього року робоча група, створена розпорядженням мера від 15 січня 2024 року з метою вивчення питання забудови земельної ділянки за адресою: м.Житомир, вул.Хлібна, 18-а, направила до Житомирської окружної прокуратури звернення щодо законності забудови на ділянці, яка належить депутату міської ради Сергію Пидюрі, та просила у разі необхідності звернутися з відповідним позовом в порядку представництва інтересів держави та територіальної громади до суду. В квітні прокуратура поінформувала про відкриття провадження за ст. 358 КК України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) щодо забудови земельної ділянки на вул.Хлібна, 16-а.

Як повідомляв Житомир.info, 20 серпня 2018 року депутат Сергій Пидюра купив за 228 тис. грн у Чорноморець Інни Анатоліївни торговий павільйон у Житомирі площею 15,2 кв.м, через десять днів, 30 серпня, Пидюра подав клопотання про надання йому в оренду земельної ділянки на вул.Хлібна, 16-18, яку з 2013 року орендувала Чорноморець, і вже 27 вересня на сесії міської ради його колеги-депутати це клопотання задовольнили. 31 жовтня орендовану земельну ділянку оцінили, а 14 листопада Пидюра вніс за неї авансовий внесок в сумі 114 тис. 157 грн 15 коп. На сесії Житомирської міської ради 7 лютого 2019 року депутати дозволили своєму колезі з фракції ВО «Батьківщина» Сергію Пидюрі викупити земельну ділянку по вул.Хлібна, 16-18 площею 0,0296 га за 275 тис. 303 грн 68 коп.

На початку сесії Житомирської міської ради 21 грудня 2023 року мешканці будинку по вулиці Хлібній, 16 звернулися до депутатів міської ради щодо будівництва на ділянці біля Житнього ринку, яке веде голова фракції ВО «Батьківщина», депутат Сергій Пидюра, мер обіцяв після сесії створити комісію і запросив увійти до її складу депутатів із земельної комісії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вул.Хлібна земля Пидюра забудова земельна ділянка прокуратура суд павільйон  
Матеріали по темі