Новини компаній

Переваги купівлі квартир у Туреччині: комфорт та інвестиції

18 July 2024, 12:09

Туреччина завжди вабила людей своїми чистими пляжами, прозорою водою та м'яким кліматом. Це один із найрозповсюдженіших туристичних напрямків у світі, а тому в країні наразі дуже добре розвинена туристична інфраструктура. Туристам є що робити в будь-який час доби. І це також один із факторів, що роблять Туреччину привабливою.

Оскільки дана країна є привабливою для туристів, то на її території добре розвивається ринок нерухомості. Інвестори намагаються купити різноманітні види житла, аби його потім здати туристам та отримати прибуток. Але не тільки інвестори купують нерухомість там. Деякі люди, які хочуть пожити в країні довго, також намагаються купити квартири в Туреччині. Саме квартири, бо вони мають певні особливості та переваги над іншими видами нерухомості.

Переваги купівлі квартир у Туреччині в порівнянні з купівлею інших видів нерухомості

Квартири заслужили особливу популярність у даній країні, оскільки їхня купівля дає багато переваг у порівнянні з купівлею інших видів нерухомості. Серед переваг є такі:

  • Квартира - це найдоступніший варіант нерухомості, де можна оформити прописку. Дешевше - тільки студії та апартаменти. Але у таких варіантах житла прописку отримати майже нереально. А все через те, що студії та апартаменти - це не тільки житлові приміщення. Багато хто організовує там різноманітні комерційні заклади. Навіть розташовуватися апартаменти та студії можуть не в житлових будівлях, а, наприклад, в офісних. Квартири ж розташовуються тільки в житлових комплексах. Це дозволяє власникам або тим, кому власники здали квартиру в оренду, проживати з комфортом.
  • Квартири є доступними по ціні як для інвесторів, так і для інших покупців. Є варіанти нерухомості більш дорогої, де можна оформити прописку, але різниця тут надто серйозна в плані ціни. Дома, вілли, таунхауси й інші види подібної нерухомості розраховані на тих, хто любить високий комфорт та готовий платити за це великі кошти. Квартира обійдеться майбутньому власникові набагато дешевше.
  • Широкий вибір. Квартири будуються різноманітного планування, площі, оздоблення тощо. Вони бувають одно- та двоповерховими. І ціни відповідно відрізняються. Вони залежать від багатьох факторів, і кожен із них необхідно при купівлі враховувати.

При дохідності в 5-12% інвестиція в житло окупиться через 10-20 років, що є вигідним для інвесторів. Також це добре для людей, котрі хочуть прожити в Туреччині певний час.

Найпопулярніші міста, де часто купують квартири

Найпопулярніші міста - це ті населені пункти, що знаходяться біля моря. Адже в першу чергу Туреччина відома саме ними. До цих міст входять наступні:

  • Стамбул. Найбільше та найзавантаженіше місто в усій країні. Воно вабить туристів пляжами та історичними пам'ятками.
  • Анталія. Місто поменше, столиця однойменного ілу. Воно відоме завдяки своїм пляжам. Це одне з найпопулярніших міст у Туреччині.
  • Аланія. Ще менше місто, входить до ілу Анталія. Але серед туристів та інвесторів воно є популярним.

В Туреччині є ще багато привабливих для купівлі квартир міст.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі