Місто

Літній відпочинок житомирян на Польовій у сквері з фонтаном, який не працює

18 July 2024, 15:12

У спекотні липневі дні у Житомирі на Польовій люди шукають затишне місце, щоб перепочити.

Вдень 18 липня у сквері біля фонтану «Космонавт» на лавочках відпочивають житомиряни. Проте охолодитися бризками від фонтану зараз можливості немає, адже він не цього року не запрацював 1 травня, як це було завжди.

Нагадаємо, у 2024 році фонтани в Житомирі вмикати не планували задля економії бюджетних коштів. Мер Сергій Сухомлин пояснював, що кожен рік на обслуговування фонтанів у бюджеті закладається приблизно 1,9 млн грн, але ці кошти краще витратити на придбання дронів для військових. Втім 13 липня через аномальну спеку все ж запустили фонтан на Михайлівській і вдень 17 липня кілька десятків дітей бавилися в ньому.

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня 2019 року мер Сергій Сухомлин оприлюднив візуалізацію реконструкції скверу біля фонтану на Польовій у «космічному» стилі. За місяць Кабінет міністрів України затвердив виділення 10,6 млн грн на благоустрій території скверу на Польовій. На початку серпня 2020 року реконструкція фонтана «Космонавт» та майданчика навколо нього була завершена.

В серпні 2023 року біля «космічного» скверу на Польовій встановили модульне укриття цивільного захисту, розраховане на 50 осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: літо сквер Польова фонтан Космонавт 
Матеріали по темі