Події

У селищі Житомирської області нетвереза водійка пропонувала патрульним 50 євро хабаря

22 July 2024, 11:35

На Бердичівщині водійка пропонувала поліцейським винагороду, щоб уникнути відповідальності за порушення ПДР та свій нетверезий стан.

Про це 22 липня повідомила пресслужба Бердичівського районного відділу поліції.

«19 липня пізно ввечері у смт Гришківцях патрульні Бердичівського райвідділу зупинили автомобіль «Volkswagen Passat» за порушення Правил дорожнього руху – водійка не ввімкнула світловий покажчик повороту. За кермом знаходилась 33-річна місцева жителька. Спілкуючись з жінкою, поліцейські помітили у неї характерні ознаки алкогольного сп’яніння. Тож інспектори запропонували пройти відповідне обстеження, проте вона відмовилась», - йдеться у повідомленні.

Під час оформлення адміністративних матеріалів, аби уникнути відповідальності, водійка поклала у салон службового автомобіля «відкупне», хоча до цього була декілька разів попереджена про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди.

За таких обставин на місце події прибула слідчо-оперативна група Бердичівського райвідділу, працівники якої задокументували факт пропозиції хабаря та вилучили свідчення протиправного діяння.

Тож тепер, окрім адміністративної, жінка понесе і кримінальну відповідальність.

Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. За це їй може загрожувати покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до 4 років.

Також, відносно водійки складені матеріали за порушення адміністративного законодавства — нетверезе керування транспортним засобом (ч. 1 ст. 130 КУпАП), порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами (ч. 2 ст. 122 КУпАП), а також за порушення правил користування ременями безпеки (ч. 1, 5 ст. 121 КУпАП). Такі діяння караються штрафними санкціями та позбавлення права керування автомобілем на 1 рік.

Нагадаємо, уночі 18 липня в одному з сіл Андрушківської громади патрульні помітили водія, який порушував ПДР. За кермом був нетверезий 43-річний місцевий житель, чоловік намагався відкупитися від патрульних.

Як повідомляв Житомир.info, 11 липня 2024 року у громаді поблизу Житомира нетверезий водій Mitsubishi намагався відкупитися від патрульних, а у селі – тракторист.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція патрульний хабар водійка Гришківці нетверезий водій 
Матеріали по темі