Місто

У справі за позовом до житомирського депутата суд наклав арешт на земельну ділянку по Хлібній, але будівництво не зупинив

22 July 2024, 12:08

Господарський суд Житомирської області задовольнив одну з двох заяв прокурора про забезпечення позову у справі про незаконне придбання та забудову депутатом Житомирської міської ради Сергієм Пидюрою земельної ділянки на вулиці Хлібній у Житомирі.

Ухвала суду від 16 липня 2024 року оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Одночасно з позовною заявою прокурором подано до суду заяву про забезпечення позову від 11.07.2024 шляхом накладення арешту на земельну ділянку з кадастровим номером 1810136600:03:010:0004 та заяву про забезпечення позову від 11.07.2024 шляхом заборони відповідачу та іншим особам вчиняти дії, пов`язані із забудовою земельної ділянки з кадастровим номером 1810136600:03:010:0004», - йдеться в ухвалі.

У суді представник відповідача (Сергія Пидюри) не заперечував проти арешту земельної ділянки, однак просив відмовити у задоволенні заяви про забезпечення позову шляхом заборони вчиняти дії, пов`язані із забудовою. Прокурор наполягав, що будівництво треба зупинити.

Нижче – скриншоти з ухвали суду:

Зрештою суд задовольнив заяву про забезпечення позову щодо накладання арешту на земельну ділянку, але відмовив у задоволенні заяви про зупинення будівництва. Ухвала суду набрала законної сили 16 липня 2024 року.

«Забезпечення позову в частині заборони будівництва може призвести до зупинки господарської діяльності та до неправомірних втрат відповідача, у випадку встановлення судом за результатами розгляду справи законності господарської діяльності щодо здійснення будівництва ФОП Пидюри С.М.», - йдеться в ухвалі суду.

Скриншот з ухвали суду

Нагадаємо, заступник керівника Житомирської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Житомирської міської ради подав до суду позов щодо земельної ділянки на вул.Хлібна, 16-а, де відповідачем є фізична особа-підприємець Пидюра Сергій Михайлович – голова фракції «Батьківщина» в Житомирській міській раді.

Як повідомляв Житомир.info, 20 серпня 2018 року депутат Сергій Пидюра купив за 228 тис. грн у Чорноморець Інни Анатоліївни торговий павільйон у Житомирі площею 15,2 кв.м, через десять днів, 30 серпня, Пидюра подав клопотання про надання йому в оренду земельної ділянки на вул.Хлібна, 16-18, яку з 2013 року орендувала Чорноморець, і вже 27 вересня на сесії міської ради його колеги-депутати це клопотання задовольнили. 31 жовтня орендовану земельну ділянку оцінили, а 14 листопада Пидюра вніс за неї авансовий внесок в сумі 114 тис. 157 грн 15 коп. На сесії Житомирської міської ради 7 лютого 2019 року депутати дозволили своєму колезі з фракції ВО «Батьківщина» Сергію Пидюрі викупити земельну ділянку по вул.Хлібна, 16-18 площею 0,0296 га за 275 тис. 303 грн 68 коп.

На початку сесії Житомирської міської ради 21 грудня 2023 року мешканці будинку по вулиці Хлібній, 16 звернулися до депутатів міської ради щодо будівництва на ділянці біля Житнього ринку, яке веде голова фракції ВО «Батьківщина», депутат Сергій Пидюра, мер обіцяв після сесії створити комісію і запросив увійти до її складу депутатів із земельної комісії. 7 березня 2024 року робоча група, створена розпорядженням мера від 15 січня 2024 року з метою вивчення питання забудови земельної ділянки за адресою: м.Житомир, вул.Хлібна, 18-а, направила до Житомирської окружної прокуратури звернення щодо законності забудови на ділянці, яка належить депутату міської ради Сергію Пидюрі, та просила у разі необхідності звернутися з відповідним позовом в порядку представництва інтересів держави та територіальної громади до суду. В квітні прокуратура поінформувала про відкриття провадження за ст. 358 КК України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) щодо забудови земельної ділянки на вул.Хлібна, 16-а.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вул.Хлібна земля Пидюра забудова земельна ділянка прокуратура суд павільйон  
Матеріали по темі