Місто

У Житомирі в пікові години транспорту вистачає, під час відключень ТТУ почало перепідключати підстанції для електротранспорту

22 July 2024, 14:12

У Житомирі почали застосовувати графіки погодинних відключень, це впливає й на роботу електротранспорту в місті.

Скільки наразі працює тролейбусів, трамваїв та чи вистачає цього аби люди доїхали до роботи, 22 липня розповів заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

«58-60 тролейбусів, 6 трамваїв і приблизно близько 20 автобусів. Наша головна мета – пікове навантаження. До 8:00 основний пік – весь транспорт. Відключення, яке впливає на роботу автотранспорту, починається з 8 години», – говорить Олександр Шевчук.

У міській раді говорять, що пристосувалися до умов, тому на маршрутах працює звична кількість громадського транспорту.

«На літній період, саме липень-серпень, падає пасажиропотік, тому зазвичай в ці літні місяці знижується кількість випуску рухомого складу. В цьому році ми вирішили не зменшувати, та сама кількість і працює. Ми розуміємо, що є відключення світла. На всіх маршрутах працюють автобуси і комунальні, і приватного перевізника. Ми пристосувалися, працюємо в цих умовах. Зранку на випуску той випуск, який планований, звичайний, і кожен день курсують тролейбуси по своїм маршрутам», – каже Олександр Шевчук.

Через відключення тролейбуси можуть зупинитись посеред міста, проте комунальники роблять все можливе, аби не було скупчення не працюючого електротранспорту.

«На жаль, при факті ми бачимо, що відключення термінові, раптові, і ми не можемо скоригувати інші маршрути. Деякі ситуації, наприклад, коли тролейбуси зупиняються прямо під час руху. Минулого тижня на вул. Київській у нас було 23 тролейбуси, які зупинились одночасно в кільці Київська, Вокзальна, Вітрука і частина Великої Бердичівської. Зараз вже є дії, які зробило наше комунальне підприємство, є додаткові резерви, які могли вони використати, перепідключити підстанції. Тому одночасно такого великого кільця відключення зараз немає. Є з невеликими ділянками, зараз, наприклад, у нас відключена вул. Вітрука», – зазначив заступник Житомирського міського голови.

Нагадаємо, у Житомирі 15 липня через відключення електроенергії тимчасово не курсували трамваї, тролейбуси деякими вулицями також не їздили.

Як повідомляв Житомир.info, 11 липня 2024 року після 10 години у середмісті Житомира через відключення електрики зупинилися тролейбуси та трамваї. У коментарі Житомир.info заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук повідомив, що пік навантаження знаходиться на вулиці Вітрука. Електротранспорт не курсував вулицями Вітрука та Вокзальною.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТТУ електрика тролейбус трамвай Шевчук транспорт електроенергія  
Матеріали по темі