Місто

У житомирській поліклініці відкрили реабілітаційне відділення, працює у першу зміну

23 July 2024, 13:11

У поліклініці КП «Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка» відкрили нове відділення реабілітації.

Про це 23 липня на своїй сторінці у Facebook повідомила пресслужба КП «Лікарня №2 імені В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради.

«Відділення працює для пацієнтів, які вже пройшли гострий період реабілітації у стаціонарі та потребують додаткового амбулаторного відновлення після захворювань нервової системи, при серцево-судинній, ортопедичній, травматологічній реабілітації. Для пацієнтів працюватимуть фізичні терапевти, ерготерапевти (спеціалісти, які допомагають відновити навички самообслуговування), практичний психолог, лікар-психолог, логопед», - йдеться у повідомленні.

Зал фізичної терапії оснащено усім необхідним обладнанням для відновлення втрачених функцій людського тіла: є бігова доріжка, електричний ротор для реабілітації, велотренажер, степпер – тренажер для ніг, який імітує ходіння сходами та ефективний для навантажень на литкових м’язах, що є дуже важливим для пацієнтів після інсультів та переломів нижніх кінцівок.

Також є мотомед – тренажер, який дає можливість тренуватися пацієнтам з колісного крісла. У нього є функція зворотного зв’язку: якщо в процесі роботи з педалями тренажер «ловить» напруження м’язів, він вмикає зворотний рух, щоб їх розслабити.

Є група тренажерів для м’язів верхніх кінцівок, а також реабілітаційна клітка - підвісна система навантаження опорно-рухового апарату. Вона використовується для відновлення амплітуди руху, нормалізації тонусу м'язів та збільшення їх сили, покращення балансу і розвитку координації рухів.

Вже працює кабінет психолога. Незабаром також почне функціонувати кабінет ментального здоров’я.

Усе відділення є інклюзивним. Для людей з порушенням зору усі таблички продубльовано на шрифті Брайля, а ширина отворів для дверей дозволяє вільно проїхати колісному кріслу.

Для пацієнтів є роздягальні та душові. Також під час реконструкції відділення було встановлено нову шахту ліфта для людей на колісних кріслах.

Наразі відділення працює у першу зміну з 8 години до 15:42.

Нагадаємо, в березні у поліклініці КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради завершували ремонтні роботи у новому відділенні амбулаторної реабілітації. Більшість основних робіт вже було завершено, лишалося внутрішнє оздоблення та придбання необхідного інвентарю: тренажери, вертикалізатори, бруси та стропи, обладнання для дрібної моторики та інше устаткування для апаратних методів лікування.

На засіданні Житомирського міськвиконкому 11 вересня 2023 року заступниця директора КП «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка» з економічних питань Світлана Маренич розповідала про збільшення видатків на капітальні інвестиції, зокрема – 18,4 млн грн спрямують на проведення реконструкцій та капітального ремонту приміщень поліклініки по вул. Лесі Українки, 16 для розміщення відділення медичної реабілітації, ремонт та заміну ліфтів в поліклініці на вул. Лесі Українки, 16 та в стаціонарі на вул. Романа Шухевича, 2.

Як повідомляв Житомир.info, 18 липня 2024 року начальник УКБ розповів журналістам Житомир.info на якому етапі капітальний ремонт у поліклініці №2 КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради. Там проводять ремонтні роботи приміщень для розміщення амбулаторного реабілітаційного відділення. 25 січня 2024 року УКБ оголосило тендер на капітальний ремонт приміщень поліклініки №2 КП «Лікарня №1» на площі Польовій, 2 для розміщення амбулаторного реабілітаційного відділення: очікувана вартість закупівлі була 8 млн 956 тис. 161,60 грн, єдиним учасником і переможцем торгів стало ТОВ «Домпромбуд», з яким 27 лютого 2024 року уклали договір на виконання робіт за 8,7 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня №2 реабілітація відділення реабілітації поліклініка травма 
Матеріали по темі