Місто

Як житомиряни пристосувалися до відключень світла, чи мають альтернативні джерела електроенергії та лайфхаки

23 July 2024, 16:24

У Житомирі почали застосовувати графіки погодинних відключень світла. 23 липня ми вирішили дізнатись в житомирян, як вони пристосувались до нових щоденних умов, чи використовують альтернативні джерела електроенергії, лайфхаки та що найбільше обурює містян під час відключень.

«Підлаштовуємося під графіки відключення, стараємося швиденько попрати, щось приготувати. Ось так і справляємося. Маємо павербанки, але бажано, щоб не відключали світло. Ні, немає ніяких лайфхаків. Які можуть бути лайфхаки, якщо немає світла? Павербанк – це одне єдине», - каже Наталія.

«Річ у тому, що я зараз живу в такому місці, в сільській місцевості, там де відключення трошки по-іншому відчувається. Тому якихось складнощів поки що не було. Так, навіть новомодна інформація – нагріти, точніше охолодити воду і класти, самі розумієте. Колись же охолоджували льодом, рубали на річках лід, заготовляли його на ціле літо, брили льоду і вони виконували функції холодильника», - говорить В’ячеслав.

«Нормально, підраховуємо, коли, де графіки. У нас сьогодні з 12 до 15 не буде, от ми вирішили погуляти. Є, звісно, заряджені постійно в нас павербанки, щоб телефон працював. Все нормально, боже, це ж не проблема. Ну, нема пару годин світла, ну і що? Ось сонечко світить, дивіться, як добре. Абсолютно нічого. Чого обурює? Нічого не обурює, виключили, включили, це ж не добу», - розповідає Мая.

Ще більше цікавих відповідей житомирян – дивіться у сюжеті.

Нагадаємо, 19 липня 2024 року відключення у Житомирській області ще трохи послабили: більшу частину дня 20 липня діяли дві черги.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі з ранку 15 липня через відключення електроенергії не курсував електротранспорт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія відключення графік світло опитування  
Матеріали по темі