Події

Жителю Житомирської області загрожує від 7 до 12 років тюрми за зґвалтування неповнолітньої

24 July 2024, 13:09

За зґвалтування неповнолітньої 26-річному кривднику з Житомирщини загрожує від 7 до 12 років ув'язнення.

Про це 24 липня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

Ювенальним прокурором Житомирської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом зґвалтування неповнолітньої дівчинки (ч. 3 ст. 152 КК України).

«За даними слідства, злочин проти статевої свободи і недоторканості у лютому цього року скоїв 26-річний житель Коростенського району. Того дня потерпіла гостювала у подруги на день народженні у сусідньому селі. Згодом до них приєднався обвинувачений, який запросив обох дівчат до себе додому. Вже пізно уночі, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та дочекавшись, коли залишиться наодинці з потерпілою, кривдник скоїв стосовно неї дії сексуального характеру. При цьому застосував свою фізичну перевагу, подолав опір неповнолітньої та проігнорував прохання відпустити її і не чинити насильство», - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування проводило ГУНП в області.

Санкція зазначеної статті передбачає покарання, зокрема, позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, у Житомирській області затримали так звану «Коростишівську банду», яка займалась зґвалтуванням, викраденням та катуванням. Злочинцям загрожує довічне позбавлення волі. Небезпечна банда орудувала в Україні від 2014 року.

Як повідомляв Житомир.info, за неодноразове зґвалтування малолітньої 69-річному жителю Звягельського району загрожує від 15 років за ґратами до довічного ув’язнення. На початку скоєння злочину дівчинці було 13 років. Обвинувачений скоював дії сексуального характеру стосовно потерпілої протягом жовтня 2022 - лютого 2024 років. Про дії кривдника згодом дізналися у школі та повідомили матері, яка й звернулася до правоохоронців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зґвалтування неповнолітня Звягель прокуратура  
Матеріали по темі