Новини компаній

Топ-10 незвичайних та захопливих конструкторів LEGO

24 July 2024, 16:48

Конструктори LEGO були і залишаються бажаним подарунком для багатьох дітей. Яскраві кубики, що стали символом бренду, складають основу набору будь-якої серії. Крім кубиків, комплекти містять різні деталі та унікальних персонажів, які роблять конструктор цікавим для дітей різного віку. У статті ми розглянемо популярні серії LEGO, чому вони присвячені й на який вік розраховані.

Головною особливістю конструкторів Лего є їхня універсальність. Форма кубиків не змінювалася протягом півстоліття, тому старі деталі з колекції 50-х років легко можуть доповнити сучасний набір.

Сьогодні LEGO полюбився не тільки дітям, а й дорослим. Так, бренд пропонує зібрати великий позашляховик із 3000 деталей або маленький паровозик із серії для малюків.

Складання конструктора розвиває просторове мислення, дрібну моторику, уяву та фантазію у дитини, адже можна не тільки зібрати певну фігурку за інструкцією, а і створити щось нове, з’єднати деталі по-своєму або сміливо використати елементи з різних наборів.

LEGO DUPLO

Ми звикли, що Лего — це дуже дрібні деталі, але серед цих конструкторів є серія і для малюків — LEGO DUPLO. Саме з неї дуже часто починається любов до бренду, яка може розтягнутися на все життя.

Ця серія розрахована на вік від 1,5 року. Будівельні блоки збільшені в розмірах, мають згладжені кути, дитина не може їх проковтнути або поранитися. Кубики є дуже міцними, і навіть якщо малюк ляже на них усією своєю вагою, з ними нічого не трапиться.

Найпростіші набори містять до 20 деталей. Це можуть бути фігурки тварин, літачок або машинка, набори кубиків, персонажі мультфільмів або сюжетні набори — поліцейська дільниця, стайня, аеропорт.

LEGO STAR WARS

Серія STAR WARS сподобається шанувальнику «Зоряних війн». Набори пов’язані з різними сюжетами франшизи, які можна відтворити за допомогою зібраної з деталей зброї, кораблів і, звісно ж, знаменитих персонажів кіноновели — Люка Скайвокера, принцеси Леї, Дарта Вейдера та інших.

LEGO FRIENDS

Ці набори подобаються багатьом дівчаткам шкільного віку. Основними персонажами серії FRIENDS є ляльки Олівія, Мія, Емма, Стефані та Андреа. Подружки весело проводять час, на них чекають веселі пригоди за участю домашніх тварин, сцени із життя — шоу талантів, відпочинок на курорті, похід у гості, на змагання, до творчої майстерні тощо. Набори містять деталі для будівництва будинку, посуд і їжу, декорації для сцени, фігурки домашніх вихованців.

LEGO NINJAGO

Японські воїни ніндзя — швидкі й безстрашні. Їхньому життєвому шляху присвячена серія конструкторів NINJAGO. У наборах є все необхідне для обігравання різних сюжетів — навчання, польоти на штурмовому винищувачі, життя в монастирі Кружітцу. Дитина 6–12 років може зібрати фігурки відважних Джея, Зейна та робота-самурая.

LEGO CITY

Захоплення урбаністикою часто починається з будівництва міст у дитячому конструкторі Лего CITY. Набори розраховані на вік від 6 до 12 років. Вони побудовані на типових сюжетах із життя великого міста: патруль повітряної поліції, робота на будівельному навантажувачі, шахтарська бригада, гасіння пожежі, автошкола, вантажівки та залізниця. З огляду на загальну тематику кожен новий набір доповнює колекцію і дає змогу насичувати міське життя новими подіями.

LEGO CREATOR

Як видно з назви, конструктори серії CREATOR покликані максимально розвивати уяву дитини 8–12 років, втілювати її фантазії, допомагати створювати власні ігрові сюжети. У наборах можна знайти міфічних істот, динозаврів, мешканців морських глибин, літаки й автомобілі з майбутнього, комплекти деталей для самостійної творчості.

LEGO TECHNIC

Серія TECHNIC містить серйозну техніку, що складається з безлічі частин. Цей конструктор сподобається дітям від 10 до 16 років. Набори допоможуть створити найскладніші види транспорту: гусеничний і колісний навантажувач, автокран, важкі автомобілі, всюдиходи, машину для лісозаготівлі тощо.

LEGO HARRY POTTER

Серія HARRY POTTER оповідає про життя та пригоди Гаррі Поттера у школі чарівників Гоґвортс. Фанати всесвіту різного віку точно будуть у захваті від наборів. Разом із мініфігурками трьох друзів LEGO занурює в пригоди: дослідження Таємної кімнати та лігва Арагога, розгадки таємниць замку, прогулянки селом Гогсмід і багато інших пам’ятних епізодів можна відтворити за допомогою конструктора.

LEGO MINECRAFT

Набори присвячені знаменитій грі «Майнкрафт», серія випускається з 2012 року. В асортименті можна знайти великі фігурки Алекса, Стіва, побудувати підводну фортецю, піратський корабель і, звичайно, влаштувати останню битву.

LEGO MOVIE

Серія втілює ідеї повнометражного анімаційного фільму, дія якого розгортається в дивовижному світі LEGO. У наборах є мініатюрні фігурки персонажів, інвентар для кінорежисера, а також деталі для складання конструкторів за мотивами авторського кіносюжету.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конструктор лего 
Матеріали по темі