Події

Шість років тюрми присудили житомирянину, який робив «закладки» серед житлових будинків та гаражів

24 July 2024, 16:55

У Житомирі засудили 29-річного чоловіка, якого викрили у жовтні 2023 року на поширені «закладок».

Про це 24 липня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення прокурора Житомирської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним у незаконному придбанні, зберіганні і збуті психотропної речовини та особливо небезпечної психотропної речовини, а також зберіганні психотропної речовини без мети збуту (ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 309 КК України). Його засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна», - йдеться у повідомленні.

Прокурор у суді довів, що збутом психотропної та особливо небезпечної психотропної речовини займався 29-річний житомирянин. У такий спосіб він мав намір підробити, а також діставав «товар» собі для вживання.

Для цього через Телеграм-канал налагодив зв’язок з постачальником, який поштою надсилав йому оптові партії або вказував розташування так званого «мастер-кладу».

Одержаний амфетамін та особливо небезпечну психотропну речовину – PVP (солі) обвинувачений пакував у згортки та розкладав їх по місту, серед житлових будинків і гаражів. Після цього фотографував місце схову, фіксував геолокацію розташування та надсилав клієнтам.

Вартість однієї «дози» у середньому становила понад 300 грн.

Задокументовано більше десятка закладок у різних місцях. Крім цього, у жовтні 2023 року, під час затримання, у наркоділка виявлено півтора десятка згортків з вмістом синтетичного наркотику PVP (солі).

Обвинувачений свою вину у суді визнав. Наразі вирок не набрав законної сили.

Як повідомляв Житомир.info, 5 жовтня 2023 року в мікрорайоні Смолянка патрульні виявили 28-річного житомирянина, який мав при собі наркотики, що були призначені для створення «закладок». Слідчі Житомирського районного управління поліції затримали його у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура наркотик закладка вирок 
Матеріали по темі