Суспільство

​Соціальна відповідальність бізнесу в Україні – це насамперед про людей

25 July 2024, 09:55

Житомирський картонний комбінат на свою річницю передав чергову партію волонтерської та гуманітарної допомоги. Частина допомоги пішла силам оборони, інша частина – на підтримку дитячого та юнацького спорту.

17 червня ЖКК відзначав 62 річницю з моменту створення. Починаючи з 2022 року колектив підприємства свідомо відмовився від всіх необовʼязкових витрат та гучних святкувань. Всі вільні кошти із програми колективно-соціальної відповідальності перерозподіляють на найбільш необхідне – підтримку сил оборони та окремих молодіжних і спортивних ініціатив. За час повномасштабної операції, підприємство надало допомоги на суму близько 7,5 млн грн. Це не беручи до уваги волонтерської активності окремих керівників, колективу та іноземних партнерів. Тоді як саме підтримка партнерів є для підприємства надзвичайно надихаючою.

Починаючи з моменту повномасштабної агресії, ЖКК змогло консолідувати більшість своїх іноземних контрагентів в напрямку всебічної і різноманітної допомоги Україні, Житомиру, військовослужбовцям та дітям, в різній формі.

«Наше підприємство традиційно дуже активно підтримувало волонтерський рух в регіоні. Мова йшла як про підтримку спорядженням військовослужбовців, придбання автомобілів та оптики, так і про підтримку ветеранського руху. Ми пишаємось, що свого часу були причетні до створення Дому ветеранів в Житомирі. Але після 24.02.22 навіть ми пішли шляхом радикальної зміни волонтерської допомоги. В перші дні ми зосередились на посиленні безпекової стійкості громади, беручи участь у посиленні оборонних споруд, підготовці підрозділів тероборони. Згодом багато часу приділили евакуації родин військовослужбовців за кордоном. І тут нам на допомогу стали наші іноземні партнери, які розселили безплатно значну частину родин. Буквально через декілька тижнів у нас працював повноцінний гуманітарний хаб, приймаючи вантажі для переселенців та біженців з усіх куточків України. Такі вантажі приходили з маркуванням із різних куточків світу. Важко підрахувати скільки одиниць транспорту було передано ЖКК нашим хлопцям у силах оборони. Мова іде як мінімум про декілька десятків одиниць. Гуманітарні вантажі вимірюються не кілограмами, а десятками тон. Каравани з нашою «гуманітаркою» вʼїжджали до звільнених міст і сіл Київщини, Харківщини, Херсонщини. І знову ж таку, велику роль тут відігравали наші іноземні друзі».

Для підприємства важливим є і той факт, що навіть під час війни не були згорнуті окремі програми колективно-соціальної відповідальності, орієнтовані на підтримку дітей та людей у складних життєвих обставин. Окремою сторінкою, якою пишається команда ЖКК є підтримка дитячого та юнацького спорту. Від організації баскетбольних турнірів до підтримки дитячих футбольних команд. І тут також, на думку Вадима Ліскі, надзвичайно важливим є підтримка наших іноземних партнерів.

«Окремо хочу згадати про останній спільний проєкт з нашими друзями із Британії та Європи. На початку літа наші партнери Еміль Хескі, Дуайт Йорк, Йохан Шрьодер, Томас і Кевін Кембел, а також команда «Aspire» вийшли з ініціативою підтримати юних житомирських футболістів. Було передано повний комплект футбольної форми та спорядження для цілої команди. Ця акція була присвячена в памʼять про Кевіна Джозефа Кемпбела, відомого гравця англійського клубу «Арсенал» та пропагандиста футболу, який багато часу та зусиль присвятив розвитку дорослого та дитячого футболу в світі. Ми взяли за основу пропозицію партнерів та посилили її, ініціювавши дитячий футбольний турнір в памʼять про загиблих на російсько-українській війні футбольних уболівальників. Така співпраця – приклад дуже ефективної синергії зацікавлених сторін різного рівня – іноземних партнерів, місцевого бізнесу та влади, футбольних функціонерів та вболівальників із різних країн. А результатом буде – підтримка дитячого футболу у воюючій країні та памʼяті про загиблих героїв».

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомирський картонний комбінат Ліскі ЖКК  
Матеріали по темі