Місто

Який вигляд мають житомирські сквери по 5 мільйонів, які реконструювали минулого року

30 July 2024, 15:27

Вже минуло близько року як в Житомирі реконструювали декілька скверів. 30 липня ми вирішили подивитися в якому стані вони зараз та дізнатись, чи вважають містяни за потрібне щось в них покращити.

Капітальний ремонт скверу, що на розі вулиці Перемоги та майдану Короленка, обійшовся місту в майже 5,5 млн грн.

Наразі територія має гарний вигляд, зокрема: рослини - доглянуті, смітники - порожні, а лавочки - цілі. Житомиряни кажуть, що це комфортне місце для перепочинку.

«Подобається, можливо, щоб більше квітів насадили, було б краще, а так в цілому добре», - каже Ніна.

«Мені подобається, це для людей зроблено, для відпочинку. Навіть діти можуть з дворів прийти, щоб там не кричати, побути тут, і менше чути, менше когось будуть турбувати. На мій погляд, це добре. Мені тільки не подобається колір цих дерев. Якби він був зелений, то мені здається більше прикрашав би, а так якось по осінньому», - говорить Олена.

На ремонт скверу, який розташований на розі вулиць Шевченка та Князів Острозьких з міського бюджету витратили понад 5 млн грн.

На цей час простір виглядає привабливо: зелені дерева, зручні лавочки, стильні ліхтарі, та смітники в достатній кількості. Цей сквер вирізняється яскравим та сучасним дитячим майданчиком, на якому м’яке травмобезпечне покриття.

«Звичайно, тут краще стало, ніж як було. Тут було страшно, а зараз і дітей багато, і відпочиваючі є», - говорить Надія.

«Дуже задоволені, ми проживаємо на Шевченка, але сюди приходимо дуже часто: 2-3 рази на день. Дуже подобається тут, Соломійці то взагалі: вона тут повзає, знайомиться з друзями. Дуже гарний майданчик, таких на жаль в нас мало в місті. Приладдя, те на чому дітки бігають, займаються. Нам батькам дійсно тут подобається. Тут лавки, і діткам теж подобається. Покриття саме для наших діток», - каже Марина.

Обидва сквери мають рівне покриття з плитки та пониження.

Нагадаємо, у Житомирі 3 липня на засіданні виконкому прийняли рішення передати реконструйований сквер, який знаходиться на розі вулиць Київської та Князів Острозьких на баланс трьох комунальних підприємств.

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році в Житомирі планували реконструювати з десяток скверів та відремонтувати тротуари навколо них, на ремонтні роботи передбачалося близько 50 мільйонів гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер ремонт вул. Перемоги м. Короленка вул.Шевченка вул. Князів Острозьких 
Матеріали по темі