Місто

Виконком скасував рішення про заборону на продаж алкоголю у Житомирі після 22:00

7 August 2024, 09:44

Виконавчий комітет Житомирської міської ради скасував своє травневе рішення про заборону продажу алкоголю на території громади з 22:00 до 8:00.

Таке рішення ухвалили на засіданні виконкому 7 серпня 2024 року.

«З 27 липня поточного року набрав чинності законом України від 18.06.2024 №3817-IX «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального». Зазначеним законом визначено, що з дня набрання ним чинності раніше встановлені сільськими, селищними, міськими державними адміністраціями та військовими адміністраціями обмеження щодо заборони торгівлі алкогольними напоями втрачають чинність, крім обмежень на час комендантської години. Враховуючи зазначене, проєктом рішення пропонуємо вважати таким, що втратило чинність рішення виконкому від 03.05.2024 №744 «Про заборону реалізації алкогольних та слабоалкогольних напоїв на території Житомирської міської територіальної громади», - повідомила директорка департаменту економічного розвитку міської ради Вікторія Сичова.

Мер Сергій Сухомлин нагадав, що свого часу було відповідне рішення ради оборони Житомирщини, на виконання якого ухвалили рішення виконкому.

«Але Верховна рада вважає, що у нас все нормально, тому приводимо свої документи у відповідність», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 3 травня цього року виконком прийняв рішення про заборону у Житомирі продажу алкоголю після 22:00, цього ж дня Житомир.info запитав думки житомиряни щодо ухваленого рішення і більшість його підтримала.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі з 22 березня 2022 року рішенням міськвиконкому ввели «сухий закон», заборонивши продаж будь-якого алкоголю, потім в це рішення внесли зміни і з 6 квітня дозволили продавати пиво, вино, алкогольні та слабоалкогольні напої з 10:00 до 19:00. 17 травня 2022 року зазначене рішення визнали таким, що втратило чинність, і заборону скасували.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алкоголь виконком заборона Сухомлин Сичова закон 
Матеріали по темі