Місто

Причини погіршення якості води у Житомирі, як нейтралізують цю проблему та коли чекати покращення

7 August 2024, 15:40

Останнім часом у Житомирі значно погіршилась якість води. Сьогодні, 7 серпня, директор КП «Житомирводоканал» розповів про причини таких змін.

«Кожен рік влітку є проблематика з якістю питної води. Це пов'язано з тим, що ми беремо воду з водосховища «Відсічне». Водосховище вже давно працює і має певне погіршення якості питної води. Наші водопровідні очисні споруди побудовані десятки років тому. Коли вони будувалися, то будувалися для очищення питної води першого-другого класу якості. На цей момент водосховище дійшло до якості четвертого класу, тобто сильно забруднене. Водопровідні очисні споруди, особливо влітку, коли була в липні аномальна спека, працювали на межі своїх можливостей. Другий фактор, який дуже серйозно вплинув на якість води - це часті відключення електроенергії. Наприклад, в липні цього року у нас було понад 160 відключень електроенергії на різних об'єктах, що порушувало технологічний режим, призводило до зміни потоку води в трубопроводах, відповідно вода знімала осад трубопроводів, і цей осад потрапляв до кранів мешканців. Після відключення світла ми ще проводимо аварійно-ремонтні роботи, коли перекриваємо водопроводи, ліквідуємо аварію і потім відкриваємо. Це також підіймає мутність трубопроводів», - розповідає директор КП «Житомирводоканал» Роман Ілик.

Протягом минулого місяця комунальники отримали понад 10 скарг від житомирян, проте кажуть, що на кожну з них одразу відреагували та провели очисні роботи мереж.

«Ми вживаємо постійних заходів, проводимо промивки в тих районах, де є скарги або мутність. Ми використовували високоосновний, найкращий коагулянт, хлор, підбирали постійно, кожен день, необхідну концентрацію для очищення питної води. Самі очисні споруди воду очищають до вимог вода питна»,- каже директор КП «Житомирводоканал» Роман Ілик.

За словами директора підприємства, у лабораторії «Житомирводоканал» щодня відбувається контроль якості питної води.

«Контроль якості питної води на «Житомирводоканал» здійснюється акредитованою лабораторією, яка кожен день проводить необхідні постійні фізико-хімічні лабораторні аналізи для дослідження якості питної води, яка очищається та подається в мережу після. Близько 30 показників має повний хімічний аналіз. Є показники, які проводяться декілька разів на день, є показники, які проводяться раз в тиждень, є показники, які проводяться раз в місяць, відповідно до плану лабораторно-хімічного контролю. Звичайно, лабораторія відбирає воду як з водосховища, з якого здійснюється забір, так само лабораторія відбирає воду на всіх етапах транспортування та очищення, з резервуарів питної води, з яких вода подається на місто, та паралельно проводить відбір в різних точках міста, як планово, так і по заявках мешканців»,- говорить директор КП «Житомирводоканал» Роман Ілик.

На цей час КП шукає фінансові можливості, щоб відновити роботи по заміні водоочисних споруд. За словами комунальників, покращення води очікується вже з серпня.

Нагадаємо, 25 липня в інтерв’ю для Житомир.info міський голова Сергій Сухомлин розповів, «Житомирводоканал» поки нічого не може зробити з якістю води, вона покращиться за кілька тижнів.

Як повідомляв Житомир.info, 15 липня 2024 року комунальне підприємство «Житомирводоканал» вирішило відверто поговорити про наболіле: стан річки Тетерів, зупинки в роботі насосного обладнання та вплив цих факторів на якість води.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал Житомирводоканал якість води вода Ілик 
Матеріали по темі