Події

Суд покарав 27-річного жителя Житомирської області, який незаконно перевозив деревину, побив поліцейських та двічі втікав

8 August 2024, 10:32

У Звягелі суд виніс вирок 27-річному чоловіку, який незаконно перевозив деревину, побив поліцейських та намагався втекти.

Про це 7 серпня повідомляє пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

«15 липня 2022 року двоє працівників правоохоронних органів здійснювали патрулювання в селі Полянка Звягельського району та виявили і зупинили гужовий віз з конем під керуванням мешканця міста Баранівки, який перевозив 9 колод деревини. Під час перевірки чоловіка на наявність дозволу виявилося, що документи відсутні. Надалі, виконуючи свої службові обов’язки, правоохоронці викликали на місце події слідчо-оперативну групу, та,з метою припинення виявленого правопорушення, здійснення охорони місця події та вжиття заходів щодо збереження речових доказів і слідів кримінального правопорушення працівники поліції роз’яснили порушнику, що гужовий віз з конем та деревиною затримані, проте зловмисник відмовився виконувати вимоги правоохоронців та почав чинити їм опір: нецензурно висловлювався, застосовував фізичну силу, зірвав нагрудну боді-камеру, скинув частину колод із гужового воза та утік з місця зупинки. Згодом поліцейські виявили гужовий віз з конем та правопорушником, однак останній спричинив побої одному з поліцейський після чого повторно утік з місця події», - йдеться в повідомленні.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, суд вирішив доведеною вину обвинуваченого та його умисні дії, які виразилися в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу побоїв у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків, та кваліфікував за ч. 2 ст. 345 КК України.

Базуючись на вищевикладеному, суд вирішив призначити злочинцю покарання у виді 4 років позбавлення волі, та на підставі ст. 75 КК України звільнити чоловіка від відбування призначеного судом покарання із випробуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю 2 роки. Також покласти на засудженого обов’язки, передбачені п.п. 1, 2 ч. 1, п. 2 ч. 3 ст. 76 КК України:

  • періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;
  • повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання і роботи;
  • не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Нагадаємо, 2 серпня на території об'єкта природно-заповідного фонду в Коростенському районі, поблизу села Пиріжки, було виявлено незаконну порубку дерев на суму майже 6 мільйонів гривень. Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу встановили факт незаконної порубки дерев 87 сиророслих дерев породи дуб та нарахували 1 805 005,48 грн завданої шкоди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: порубка деревина колода вирок суд Звягель опір поліції поліція  
Матеріали по темі