Місто

У Житомирі люди скаржаться на невивезене сміття на проспекті Незалежності, надавач послуг пояснює ситуацію

8 August 2024, 13:59

До редакції Житомир.info 7 серпня звернулася житомирянка зі скаргою на ситуацію з вивезенням сміття біля приватного сектору на проспекті Незалежності.

«Хочу поскаржитись на ЖЕК №8. Люди платять не зрозуміло за що і немаленькі суми за вивіз сміття! Свалка на проспекті Незалежності! Людям немає куди виносити сміття, а вони не прибирають! Та й люди також бачу не вміють виносити нормально сміття, як йшов так і кинув! Що це за свинство? Маю надію, що це дійде десь до потрібних людей», - написала жінка й додала фото.

Сміття станом на 7 серпня

8 серпня ми отримали коментар щодо вивезення сміття від надавача послуг – приватного підприємства «КВЖРЕП №8»

«За договором з міською радою сміття з приватного сектору ми маємо вивозити раз на тиждень. Але у зв’язку з тим, що там постійні завали, то вивозимо у понеділок і в п’ятницю. У минулу п’ятницю (2 серпня) на цьому місці все було вичищене (фото див.нижче), але приходимо у понеділок (5 серпня) – а там таке робиться... Я ці фото відправила у виконком, бо там, мабуть, треба залучати муніципальну інспекцію. І це зробили дві людини – вони там будують у себе сарай і все сміття зносять сюди: дошки, старі речі. До вівторка ще додали сміття. Ми пішли до цих людей, щоб пояснити, що на будівельне сміття треба замовляти вантажівку. Але у відповідь почули крики, хамство та погрози, довів нашу жінку-майстра до сліз. Зараз це сміття ми потихеньку вивозимо», - сказала власниця та керівниця приватного ЖЕКу №8 Світлана Півоварова.

Місце збору сміття 2 серпня

Теж саме місце 5 серпня

Керівниця ПП «КВЖРЕП №8» зауважила, що в тому районі у приватному секторі є 82 домоволодіння, а договори на вивезення сміття уклали лише 12, з них регулярно оплачують послуги з вивезення сміття 8 домовласників. Також поряд є магазин, сміття з якого теж зносять в це місце.

Нагадаємо, відповідно до закону «Про житлово-комунальні послуги», укладання договору на вивіз твердих побутових відходів є обов’язковим для усіх юридичних та фізичних осіб.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 вересня 2022 року у Житомирі збільшили тарифи за вивезення сміття трьох надавачів відповідних послуг: ТОВ «Ґрін Бін Україна» – вартість зросла на 20%, КАТП-0628 – на 19,4%, ПП «КВЖРЕП №8» - на 15%. Перед цим представники перевізників твердих побутових відходів розповідали житомирським журналістам про роботу в умовах воєнного стану та необхідність корегування тарифів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміття проспект Незалежності сміттєзвалище ТПВ Півоварова приватний сектор ЖЕК 
Матеріали по темі