Місто

Які заходи будуть у Житомирі до Дня молоді та що кажуть про це містяни

9 August 2024, 17:16

До Міжнародного дня молоді, який відзначають 12 серпня, в Житомирі, цієї неділі, 11 серпня, на Новому Бульварі будуть проведені заходи та діятимуть різні локації (з 16:00 до 22:00, план заходів тут).

«У зв'язку з тим, що 12 серпня – це понеділок, то було вирішено, що 11 серпня, в неділю, будуть проведені заходи. Усі локації, які будуть розміщені на Новому бульварі в рамках відзначення Дня молоді – це все ініціативи молодих людей, громадських організацій, ініціативних груп і так далі. Тобто це можливість нашій молоді міста показати себе, самореалізуватися, залучити однодумців до своїх якихось зацікавленостей»,- розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

Програма заходів буде насиченою та різноманітною: дискусійні панелі, фаєр-шоу, фотосушка. Також студентам урочисто вручать стипендії міського голови. Різні організації облаштують локації з цікавими майстер-класами, лекціями. Також будуть присутні й представники екстрених служб.

«Це будуть і настільні ігри, розпис торбинок, майстер-класи, надання першої медичної допомоги, тому що буде обов'язково червоний хрест. Це театральні майстер-класи від театру «Юність». Буде і для меншеньких дітей – наш міський культурно-спортивний центр підготував таку програму, і для більш старшого покоління. Кожен, хто сюди прийде з 16:00 години, знайде свою локацію, ту, яка йому до душі, яка йому цікава. На Новому бульварі буде перекритий рух, на цій ділянці будуть знаходитися 199-й навчальний центр, ДСНС, поліція. Вони покажуть свої такі різні шоу, ДСНС взагалі готує дуже цікаву програму для молоді і дітей, тому обов'язково прийдіть»,- каже начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

Біля кінотеатру «Жовтень» стоятиме локація, де охочі безкоштовно зможуть зробити чек-ап на ВІЛ. А в водонапірній вежі відбудеться кіномарафон.

«Тут не буде розважальних, концертних подій, про які багато хто говорить. Це можливість молоді самореалізуватися. І я думаю, що молодь теж потребує підтримки та розуміння в тому, що вона теж тут живе, планує, мріє. І їм в цей день потрібно себе показати»,- наголошує Ірина Ковальчук.

В нашому Telegram-каналі та на Facebook-сторінці під інформацією про заходи багато містян почали висловлювати своє обурення. То ж ми вирішили дізнатись в житомирян, чи вважають вони на часі відзначення Міжнародного дня молоді.

«Я, як представник молоді, вважаю, що це дуже важливо, тому що молоді потрібно збиратися, зараз у такі нелегкі часи. Може обмінюватися якимось досвідом, проводити гарний час, бо це майбутнє нашої країни, і це завжди актуально в будь-які часи»,- говорить Анастасія.

«Я вважаю, що цього не всі повинні, але ці, що тут, нехай посвяткують, хай молоді думають, що буде все добре. Чули, що десь тут буде дорога перекрита, ми теж думаємо, що сходимо подивимось на молодь»,- пояснює Марія.

Також ми запитали в містян, чи знають вони, які заходи будуть проводитись 11 серпня, і всі опитані сказали «ні».

Ще більше відповідей житомирян дивіться в сюжеті

Зауважимо, що майже всі фінансові витрати покриває спеціалізована структура ООН ЮНІСЕФ, з міського бюджету витратили близько 20 тис. грн.

Нагадаємо, в неділю, 11 серпня, у зв’язку з проведенням заходів до Дня молоді у Житомирі буде перекритий рух по вул. Мала Бердичівська та бульварі Новому. Обмеження діятимуть з 11:00 до 22:30.

Як повідомляв Житомир.info, у 2021 році президент Володимир Зеленський установив в Україні День молоді, який відзначатимуть щороку 12 серпня, в Міжнародний день молоді, відповідний указ президента набирав чинності з 1 січня 2022 року. 12 серпня 2022 року з нагоди Дня молоді у Житомирі влаштували благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ, майстер-класи та арттерапію. 12 серпня 2023 року у Житомирі на Новому бульварі у Міжнародний день молоді біля кінотеатру «Жовтень» працювала дискусійна панель, а вздовж бульвару організували локації з різними активностями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День молоді Ковальчук молодь Новий бульвар 
Матеріали по темі