Місто

В центрі Житомира проходять активності до Міжнародного дня молоді, обдарованим студентам вручили стипендії міського голови

11 August 2024, 19:57

У Житомирі на Новому бульварі тривають активності до Міжнародного дня молоді.

Про це ввечері 11 серпня повідомила пресслужба міської ради.

«Тут можна взяти участь у дискусійних панелях, зробити яскраві фотографії, долучитися до майстеркласів. Серед громадських організацій та комунальних установ, які пропонують свої послуги та залучають до активностей, «Пластовий молодіжний центр», Міський культурно-спортивний центр, клуб «Віраж», ярмарок бізнесу «Молоді акули», Житомирська обласна організація Товариства Червоного Хреста України, IT STEP SCHOOL. Сьогодні на локації організації розповідають про можливості для молоді та проводять арттерапію – декорують одяг та розмальовують футболки. Є дитяча зона, настільні ігри та психологічні консультації, які наразі є дуже актуальними. Наприкінці вечора на гостей чекають виступи шоу-проєкту «Мардіс» та Театру Вогню і Світла «Дім Сонця», - йдеться у повідомленні.

Також цього дня 28 обдарованим студентам житомирських вишів вручили стипендії міського голови як вдячність за високі здобутки у навчанні та спорті, за наукову роботу, долучення до культурного, соціального і спортивного життя громади, підтримку волонтерських ініціатив, благодійних проєктів та ін.

«Загальна сума грошових винагород – 56 тис. 980 грн. Стипендії отримали студенти вищих навчальних закладів III та IV рівнів акредитації», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що День молоді «Українська молодь єднає 2024» реалізується Житомирською міською радою у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через німецький державний банк розвитку KfW.

Які заходи планували у Житомирі до Дня молоді цього року та що кажуть про це містяни дивіться тут

Нагадаємо, в неділю, 11 серпня, у зв’язку з проведенням заходів до Дня молоді у Житомирі буде перекритий рух по вул. Мала Бердичівська та бульварі Новому. Обмеження діятимуть з 11:00 до 22:30.

Як повідомляв Житомир.info, у 2021 році президент Володимир Зеленський установив в Україні День молоді, який відзначатимуть щороку 12 серпня, в Міжнародний день молоді, відповідний указ президента набирав чинності з 1 січня 2022 року. 12 серпня 2022 року з нагоди Дня молоді у Житомирі влаштували благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ, майстер-класи та арттерапію. 12 серпня 2023 року у Житомирі на Новому бульварі у Міжнародний день молоді біля кінотеатру «Жовтень» працювала дискусійна панель, а вздовж бульвару організували локації з різними активностями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День молоді молодь Новий бульвар  
Матеріали по темі