Місто

Житомирській борчині, триразовій чемпіонці Європи Ірині Бондар та її тренеру вручили грошові винагороди

12 August 2024, 16:44

Житомирській борчині, чемпіонці Європи Ірині Бондар та її тренеру Михайлу Христосову у міській раді вручили грошові винагороди.

Про це 12 серпня повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

Змагання та перемоги є сенсом її щоденної та кропіткої праці. У липні борчиня Ірина Бондар знову здобула золото на чемпіонаті Європи. Чемпіонат з вільної боротьби U20 проходив у сербському місті Новий Сад. Ірина змагалася у ваговій категорії 62 кг. Її результати — неймовірні:у всіх борчинь виграла достроково. Каже, на кожну суперницю налаштовується індивідуально, позаяк кожна має свій стиль боротьби.

«З представницею Німеччини я зустрілася вдруге. З нею змагалася і на U23 у червні у Баку. Виграла достроково 10:0 в обох чемпіонатах, — розповідає Ірина. — З представницею Франції я також зустрілася вдруге, у Сербії виграла в неї 10:0 в одній четвертій. У фіналі перемогла борчиню зі Швейцарії».

Та найскладніше, мовить, боротися з представницями країни-агресорки — не фізично, а морально.Довести тут перевагу України Ірина вважає своїм обов'язком. І, щоб справитися з ним на відмінно, треба правильно налаштуватися психологічно.

Днями вона розпочинає активну підготовку до вересневого чемпіонату світу в Іспанії.Підготовчий збір стартує 19 серпня в Конче Заспі.Це надзвичайно серйозні змагання:борчині з Індії та Японії — сильні суперниці.

За свій восьмирічний спортивний досвід Ірина Бондар стала чемпіонкою кубка світу у 2022 році в Америці, призеркою чемпіонатів світу, триразовою чемпіонкою Європи та багаторазовою чемпіонкою України.

А розпочалося все з того, як до звягельської школи, де вчилася 12-річна Ірина, зайшов тренер запросити учнів до спортивної школи.

«Це не жіночий вид спорту», — такими були враження дівчинки-підлітка від першого заняття у спортивній школі.

«А з другого тренування розгледіла, — ділиться згадкою, — і так я лишилася в спорті. У 2017 році стала призеркою України U15, У 2019 — вже змагалася на чемпіонаті Європи».

Тренування двічі на день — вже звичний стиль її життя. Тепер 20-річна спортсменка ще й студентка Поліського національного університету.Каже, вже не може інакше, щоденно працює задля спортивного вдосконалення.

Сьогодні міський голова Сергій Сухомлин вручив борчині та її тренеру Михайлу Христосову грошові винагороди.

Нагадаємо, 11 серпня обдарована житомирська молодь отримала стипендії міського голови.

Як повідомляв Житомир.info, 26 липня 2024 року у Житомирській міській раді нагородили чемпіонку світу з кунгфу саньда Вероніку Кратюк та її тренера Володимира Літвінчука.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стипендія винагорода Ірина Бондар борчиня чемпіонка Христосов тренер  
Матеріали по темі