Місто

На перехресті у Житомирі з вантажівки MAN розсипався щебінь, на водія склали протокол

13 August 2024, 11:34

У Житомирі 12 серпня з вантажівки під час перевезення розсипався щебінь. Подія сталася на перехресті, на водія MAN патрульні склали протокол.

Про це 13 серпня повідомляє пресслужба патрульної поліції Житомирської області.

«Водій порушив умови перевезення вантажу та забруднив проїжджу частину. Учора, близько 12-ї години, ми отримали повідомлення про аварійну ділянку дороги на перехресті вулиці Перемоги, проспекту Незалежності та проспекту Миру. Патрульні на місці події встановили, що водій, керуючи вантажівкою MAN, перевозив вантаж (щебінь). Водій не забезпечив умови для безпечного перевезення вантажу, в результаті чого він розсипався на дорожнє полотно», - йдеться в повідомленні.

Відповідно до ПДР, для забезпечення безпеки дорожнього руху кожен водій зобов’язаний:

  • перед виїздом перевірити та забезпечити технічно справний стан і комплектність транспортного засобу, правильність розміщення та кріплення вантажу;
  • бути уважним, стежити за дорожніми обставинами, відповідно реагувати на її зміну, стежити за правильністю розміщення та кріплення вантажу, технічним станом транспортного засобу і не відволікатися від керування цим засобом у дорозі;
  • не забруднювати проїзну частину та смугу відведення автомобільних доріг;
  • не створювати своїми діями загрози безпеці дорожнього руху.

«Отже, на водія вантажівки патрульні склали протокол за ч. 1 ст. 139 (Створення перешкод для дорожнього руху, в тому числі забруднення дорожнього покриття) КУпАП», - повідомляють патрульні.

Фото: пресслужба патрульної поліції Житомирської області

Нагадаємо, 4 березня на трасі Київ-Чоп у Житомирському районі, поблизу Коростишівської об’їзної, з напівпричепа вантажівки MAN випав величезний камінь.

Як повідомляв Житомир.info, 29 вересня 2023 року на трасі біля Оліївки. зі слів очевидців, з автівки випав величезний камінь (граніт), оскільки водій вантажівки намагався загальмувати, щоб не зіткнутися з зустрічною автівкою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: щебінь камінь вантаж патрульний перехрестя Житомир  
Матеріали по темі