Культура

17 серпня у Звягелі молодь України готуватиме свій «Молодіжний борщ»

16 August 2024, 11:01

Організатори заходу ГО «Волонтерський штаб Житомира» та БФ «Опора громади» (м. Звягель) оголосили проведення благодійного комунікаційного заходу «Молодіжний борщ» у Звягелі.

«Молодіжний борщ» збере на одному майданчику різних людей – молодь та дітей, переселенців та волонтерів, ветеранів та громадських діячів Житомирщини, Рівненщини та Запоріжжя, представників молодіжних рад та рад ВПО Житомирщини, — каже заступниця керівника Благодійного фонду «Опора громади» Алла Володіна. - Десять команд готуватимуть борщі за своїми оригінальними рецептами та презентуватимуть їх, розповідаючи зі сцени про особливості і традиції приготування та споживання борщу у своїх громадах та родинах, пригощатимуть глядачів борщем».

Найсмачніший борщ організатори визначать за кількістю донатів, які збере команда. Всі зібрані кошти будуть передані на лікування важкопоранених бійців. Буде і професійне оцінювання кулінарної майстерності учасників. Відомий український телеведучий, гастроблогер та журналіст телеканалу 1+1 Костянтин Грубич не лише дасть оцінку роботі команд, проте й сам приготує свій власний борщ.

«З 2022 року ЮНЕСКО включило українську традицію приготування борщу до списку світової культурної спадщини, що потребує охорони. Сподіваємось, що «Молодіжний борщ» спонукатиме молодь не тільки дізнатись більше про українські народні традиції, цінувати та любити наше культурне надбання, але й навчитись самим готувати борщ. Хочемо переконати молодь — що традиції, це не щось далеке, бабусине, старовинне. Це наше сьогодення і наше майбутнє», — говорить голова «Волонтерського штабу Житомира»Галина Чибуровська.

Під час заходу пройде Турнір з пляжного волейболу «Олімпійське літо», в якому візьмуть участь 6 команд Житомирщини.

Крім того, буде ярмарок, на якому майстри та майстрині представлять вироби різних технік, сувенірної, крафтової продукції тощо.

Захід розпочнеться об 11.00 на території міського пляжу Звягеля. Місцеві творчі колективи та виконавці, серед яких студенти Звягельського політехнічного фахового коледжу, Етнодует Аліна Мищик і Злата Сябрук керівник Юлія Мігей Баранівської школи мистецтв, колектив “Сьоме небо” виступатимуть на сцені. Козаки Ізяславського козачого куреня приготують та пригостять учасників смачним традиційним козацьким кулешем.

Організатори запрошують всіх охочих долучитись до смачних українських народних традицій!

Місце проведення: міський пляж по вул. Богуна, 38 - б, м. Звягель. https://maps.app.goo.gl/XTqsNcyeyQMbV8SGA

Довідково: Волонтерський штаб Житомира координує роботу близько 560 волонтерів м. Житомира, отримав Національну премію «Благодійна Україна-2022», як краща колективна волонтерська ініціатива. Звіт про партнерські проєкти ВШЖ та Державного університету «Житомирська політехніка» розміщено у дописі за посиланням: https://www.facebook.com/share/p/5mB2QCDRtpTWLt1z/.

Благодійний фонд «Опора громади» - розпочав свою діяльність відносно недавно, але кожна з засновниць має значний досвід організації та проведення соціальних проєктів, займаються волонтерською та благодійною діяльністю. Кредо фонду — з людьми, для людей, по-людськи. https://www.facebook.com/profile.php?id=6155909068...

Пресслужба ГО «Волонтерський штаб Житомира»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: молодіжний борщ волонтерський штаб Житомира  
Матеріали по темі