Події

Підприємство у Житомирській області роками зливало стоки у річку, збитки становлять понад 870 тис. грн

16 August 2024, 13:48

Внаслідок діяльності ТОВ «Комплекс екологічних споруд» (м. Бердичів) державі завдано збитків на понад 870 тисяч гривень – результати перевірки Екоінспекції.

Про це 16 серпня повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«У результаті проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів на ТОВ «Комплекс екологічних споруд», що здійснює діяльність в м. Бердичів, фахівцями ДЕІ Поліського округу встановлено, що починаючи з 25.09.2021 по 31.12.2022 та з 05.06.2024 по 07.06.2024 рік підприємство здійснювало скид зворотних вод у водний об’єкт(р. Гнилоп’ять) з показниками, що перевищували встановлені нормативи ГДС та з протермінованим Сертифікатом підтвердження компетентності вимірювальної лабораторії.Згідно з довідкою підприємства, до водних об’єктів без очистки через випуски зливових мереж потрапило 966 998 куб м стічних вод», - розповів начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський.

Зазначеними діями ТОВ «Комплекс екологічних споруд» порушило вимоги статей 44,49,70 Водного Кодексу України, а тому зобов’язане відшкодувати збитки, завдані внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства.

Відповідно до проведених розрахунків, сума збитків, заподіяних державі підприємством, склала 875 809,81 грн.

«Державна екологічна інспекція Поліського округу пропонує ТОВ «Комплекс екологічних споруд» у місячний термін відшкодувати збитки, заподіяні державі. В разі відмови від добровільної сплати шкоди Інспекцією будуть здійснені заходи для стягнення зазначеної суми у судовому порядку», - підсумовують в ДЕІ.

Нагадаємо, 12 серпня Держекоінспекція відібрала проби води на випуску №3 КП «Житомирводоканал», перевіряли на забруденення стоками.

Як повідомляв Житомир.info, 1 серпня 2024 року ДЕІ інформувала про те, що екологи відібрали проби з річки Тетерів біля околиць с. Слобода-Селець, де помітили скид стічних вод з різким запахом. 7 серпня екологи повідомили, що факт забруднення річки підтвердився.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: еколог стоки Бердичів Медведовський збитки екологія ДЕІ  
Матеріали по темі