Суспільство

Для вшанування пам’яті родина загиблого захисника облаштовує за 1,5 млн грн парк відпочинку в селі Житомирської області

19 August 2024, 08:46

В пам'ять про загиблого захисника України Олександра Мілієнка родина за власні кошти облаштовує парк відпочинку в селі Привороття Брусилівської громади.

Про це Житомир.info розповіла сестра військового.

«Олександр Мілієнко пройшов строкову службу, контрактну службу та не залишився осторонь російського вторгнення і захищав нас з перших днів війни. Служив у 95-й бригаді ДШВ. З перших днів війни захищав столицю України, Харків та віддав своє життя біля м.Бахмут, н.п. Кремінна 31.03.2023 року. Родина хоче вшанувати пам’ять рідної людини, за власні кошти в його рідному селі облаштувала парк відпочинку, дитячі та спортивні майданчики. Парк повністю обладнаний за власні кошти родиною за допомоги Брусилівської селищної ради. Витрачено приблизно до 1,5 млн гривень», - написала Ліна.

Відкриття парку у селі Привороття заплановане на 24 серпня, в День Незалежності України.

Зазначимо, що старшого солдата Олександра Мілієнка указом президента від 28 вересня 2023 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеню (посмертно).

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі 19 червня 2024 року зареєстрували петицію для вшанування пам’яті загиблого на війні вчителя ліцею №23 шляхом надання статусу «Алеї імені Миколи Кондратюка» ландшафтно-рекреаційній зоні на вул.Закам'янська 33-а. Міська влада відповіла, що увічнення пам’яті видатних постатей у найменуваннях топонімічних об’єктів на території громади здійснюється не раніше як через 5 років із дня смерті особи, пам'ять якої увічнюється.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парк захисник Мілієнко дитячий майданчик Провороття 
Матеріали по темі