Місто

Екоінспекція через суд хоче стягнути з чоловіка 8 тисяч збитків за вбитого в житомирському гідропарку бобра

22 August 2024, 10:48

Богунський районний суд міста Житомира відкрив провадження за заявою Державної екологічної інспекції Поліського округу про стягнення збитків, завданих незаконним знищенням тварини в парковій зоні.

Ухвала суду від 12 серпня 2024 року оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Позивач звернувся до суду з вказаним позовом, в якому просить стягнути з відповідача збитки, завдані незаконним знищенням тварини в парковій зоні в розмірі 8000 грн», - йдеться в ухвалі.

В Державній екологічній інспекції Поліського округу уточнили, що справа стосується вбивства бобра, яке сталося на початку цього року.

Нагадаємо, 14 березня цього року екологічна інспекція оприлюднила інформацію про обрахування збитків довкіллю внаслідок незаконного знищення бобра у районі житомирського гідропарку – 8 тис. грн.

Скриншот з ухвали суду

До цього Богунський районний суд міста Житомира постановою від 7 березня 2024 року визнав чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.85 КУпАП (Порушення правил використання об'єктів тваринного світу) та наклав на нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі шістдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1020 грн. Інцидент трапився 18 січня 2024 року: чоловік «за допомогою риболовного бура незаконно добув (знищив) одного бобра на річці Тетерів, в районі Гідропарку в м. Житомирі, без дозволу на добування мисливських тварин ліцензії». Сам чоловік свою вину визнав і пояснив, що під час зимової риболовлі на річці Тетерів побачив бобра, який був агресивний та заплутав снасті, після чого він його вдарив металевим багром та викинув в очерет.

Як повідомляв Житомир.info, з 25 липня 2017 року вступив у дію і нині чинний спільний наказ Мінагрополітики та Мінприроди «Про затвердження Такс для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України)», відшкодування збитків за одного бобра – 8 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держекоінспекція суд бобер збитки гідропарк Тетерів 
Матеріали по темі