Місто

У Житомирі хочуть встигнути відкрити «Алею Героїв» до Дня пам’яті захисників України, вже монтують конструкцію

22 August 2024, 12:32

У Житомирі, на майдані Корольова, зранку 22 серпня почали монтувати конструкцію для «Алеї Героїв».

Роботи виконуються силами комунальних підприємств. Для встановлення конструкції використовують спецтехніку.

Начальник управління у справах ветеранів війни Житомирської міської ради розповів журналістам Житомир.info, що вже наступного тижня «Алея Героїв» буде завершена і її офіційно відкриють у День пам’яті захисників України.

«Сьогодні виконуються роботи з встановлення самої конструкції, де будуть розміщені фотографії й створена «Алеї героїв, які загинули за Україну». Дані роботи планують завершитися завтра. Зараз буде встановлення і фарбування самої конструкції. І надалі ми чекаємо, коли будуть вже зроблені рамки з фотографіями. Фотографії вже перевірені й погоджені з батьками, з дружинами, з рідними й передані на друк. Буде встановлено 600 фотографій. Зараз встановлюємо 12 стендів, з них 10 будуть зайнятися фотографіями. Офіційне відкриття планується на 29 серпня. Як ми знаємо, 29 серпня – це День пам'яті захисників України», – говорить начальник управління у справах ветеранів війни Андрій Забігайло.

Нагадаємо, на початку липня цього року заступник мера Олег Смаль розповідав, що загальна вартість проєкту близько 600 тис. грн, стенди з портретами планують встановити до Дня пам'яті загиблих захисників України, який відзначають 29 серпня. 16 серпня у центрі Житомира, на майдані Корольова, почалися підготовчі роботи для встановлення «Алеї Героїв, які загинули за Україну». 21 серпня пресслужба Житомирської міської ради повідомила, що алею Слави Героїв відкриють наприкінці серпня.

Як повідомляв Житомир.info, під час сесії Житомирської міської ради 11 квітня 2024 року мер Сергій Сухомлин розповів, що з родинами загиблих обговорювали створення «Алеї пам’яті», але не всі сім’ї загиблих хочуть розміщувати там портрети своїх рідних. 15 квітня 2024 року у міській раді на зустрічі з родинами загиблих обговорювали місце встановлення «Алеї Героїв». До початку травня затвердили ескізний проєкт, але потім за побажаннями рідних загиблих захисників вносили зміни і тому не встигли встановити до 23 травня – Дня Героїв, як планували.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: алея пам'яті майдан Корольова алея героїв Забігайло 
Матеріали по темі