Місто

У День прапора в Житомирі вшанували пам’ять загиблих воїнів та влаштувати патріотичний велопробіг

23 August 2024, 11:50

23 серпня в Україні відзначають День державного прапора. Зранку у Житомирі, на майдані Соборному, вшанувала пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання, після урочисто підняли синьо-жовтий стяг.

Серед присутніх на заході були сім'ї загиблих захисників, небайдужі житомиряни, представники релігійних організацій та влади.

Велосипедисти та байкери проїхалися з прапорами вулицями міста, а діти випустили патріотичні кульки в небо.

Після всі присутні перейшли до пам'ятного знаку «Захисникам України у війні з російським агресором», де разом помолилися та поклали квіти.

«Прапор – це символ України, з яким сьогодні наші хлопці та дівчата боронять нашу державу і дозволяють нам у відносно мирному Житомирі святкувати державні, релігійні свята. Державний прапор – це символ нашої свободи, це символ нашої незламності. Державний прапор нашої держави зараз у всьому світі – це приклад боротьби за суверенітет та фактично за право на життя. Я хочу подякувати всім, хто сьогодні прийшов. Завтра ми будемо відзначати День Незалежності. Будемо зустрічати людей, вшановувати пам'ять наших воїнів, героїв, які загинули, і які зараз нас боронять. Якщо брати по безпековій ситуації, ми відстежуємо і точно розуміємо, що ми не наражаємо зараз людей, ми про це проговорювали вчора з правоохоронцями, і сьогодні буде додатково нарада. Масові заходи задля пам'яті, я хочу сказати, що це більше навіть потрібно нашим містянам для того, щоб пам'ятати, що війна продовжується», – сказав начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Фоторепортаж дивіться тут.

Нагадаємо, що 20 серпня у міській раді повідомили, що наприкінці серпня у Житомирі відкриють алею Слави Героїв, які віддали життя за Україну та опублікували план заходів до Дня Державного прапора, Дня Незалежності України та вшанування пам’яті загиблих захисників.

Як повідомляв Житомир.info, 23 серпня 2023 року у Житомирі в День Прапора на військовому кладовищі вшанували пам’ять загиблих захисників України, а зранку на майдані Соборному пройшли урочистості та був традиційний велопробіг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День прапора урочистості велопробіг Бунечко прапор майдан Соборний  
Матеріали по темі