Місто

У Житомирі попрощалися з командиром відділення снайперів, який загинув під час виконання бойового завдання на початку серпня

23 August 2024, 14:27

У Житомирі провели в останню путь командира відділення снайперів Юрія Малиновського, який став на захист України з перших годин повномасштабного російського вторгнення.

Про це 23 серпня повідомляє міська рада.

Малиновський Юрій Вадимович

(22.01.1971 – 05.08.2024)

Народився у Житомирі. Закінчив ЗОШ №3. Опісля успішно закінчив Поліський національний університет за спеціальністю «інженер – механік».

Пройшовши навчання з ведення фермерського господарства у США та в Данії, став одним із фундаторів фермерського руху на Житомирщині. Далі працював у комерційній сфері України.

Велику роль у житті Юрія відігравав спорт. Він займався п'ятиборством, плаванням, рукопашним боєм. Десятки разів ставав чемпіоном та призером змагань міжнародного та всеукраїнського рівнів. Завжди піклувався про свою родину, був люблячим татом для своїх дітей.

Пройшовши навчання у школі снайперів «Дике поле», добровільно з перших годин повномасштабного вторгнення рф став на захист України від російських агресорів. Вдосконаливши навички зі стрільби у Великій Британії, став командиром відділення снайперів. Мав непересічний авторитет та повагу серед друзів і побратимів. За мужність і самовіддані дії при захисті України був нагороджений відомчими відзнаками: медаль «За мужність і хоробрість», відзнакою «Ветеран Війни - учасник бойових дій», відзнакою «За поранення», подяками від командування.

Героїчно загинув 05.08.2024 під час виконання бойового завдання із захисту Батьківщини.

Юрій Малиновський, фото з соцмереж

Нагадаємо, у Житомирі 20 серпня попрощалися з 40-річним військовослужбовцем Володимиром Лисаком, який у квітні 2024 року добровільно приєднався до лав ЗСУ.

Як повідомляв Житомир.info, 17 серпня до Житомира на щиті повернувся військовий Олег Артющенко, який з травня 2024 року добровільно став на захист України та загинув 3 серпня під час виконання бойового завдання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: на щиті прощання загиблий військовий поховання військовослужбовець Малиновський 
Матеріали по темі