Події

В райцентрах та у Житомирі перевіряли повідомлення про мінування судів, працівників та відвідувачів евакуйовували

23 August 2024, 14:28

Сьогодні, 23 серпня, чотири суди Житомирської області отримали повідомлення про мінування. На місці працювали рятувальники.

Про це повідомляли пресслужби судів.

«23 серпня 2024 року на електронну адресу суду надійшло анонімне повідомлення про мінування будівлі Коростенського міськрайонного суду Житомирської області. Було проведено евакуацію працівників та відвідувачів суду. Наразі роботу суду відновлено», - повідомляла пресслужба Коростенського міськрайонного суду Житомирської області.

У Бердичівському міськрайонному суді Житомирської області також розповіли, що вранці отримали лист про мінування на електронну пошту.

«23 серпня близько дев'ятої ранку на електронну пошту Бердичівського міськрайонного суду надійшло повідомлення про замінування. На місце прибули правоохоронці та надзвичайники. Було проведено евакуацію відвідувачів та працівників суду, аби убезпечити людей від непередбачуваних наслідків. Фахівці перевірили приміщення на наявність вибухових пристроїв та вибухівки. Інформація про замінування не підтвердилася, тож суд повернувся до звичного режиму роботи», - йдеться в повідомленні.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду

Схоже повідомлення опублікувала цього дня й пресслужба Новоград-Волинськиго міськрайонного суду.

«23 серпня на електронну пошту суду надійшла інформація про замінування приміщення. Задля безпеки людей до приїзду правоохоронців відбулася евакуація відвідувачів та працівників суду. В ході перевірки приміщення вибухових пристроїв не було виявлено», - зазначено на сайті суду.

Новоград- Волинський міськрайонний суд нагадує, що за неправдиве повідомлення про замінування передбачена кримінальна відповідальність.

«Відповідно до ч. 1 ст. 259 КК України завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, - карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. Згідно з ч. 2 ст. 259 КК України те саме діяння, якщо об’єктами завідомо неправдивого повідомлення стали критично важливі об’єкти інфраструктури або будівлі чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, або заклади охорони здоров’я, або заклади освіти, або якщо воно спричинило тяжкі наслідки чи вчинене повторно, — карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років», - наголосили у суді.

Зауважимо, що Житомирський апеляційний суд 23 серпня також отримував повідомлення про замінування.

«Шановні відвідувачі суду, надійшло повідомлення про замінування приміщення Житомирського апеляційного суду. У зв`язку з цим суд призупиняє роботу для проведення правоохоронними органами відповідних дій», - інформувала пресслужба суду.

Зазначимо, станом на 14.00 інші суди Житомирської області не повідомляли про перевірку інформації щодо мінування.

Нагадаємо, 13 серпня СБУ інформувала про те, що кіберфахівці Служби безпеки і Національної поліції встановили та затримали зловмисницю, яка «тероризувала» псевдозамінуваннями різні регіони України, на її «рахунку» більше сотні анонімних повідомлень про загрозу вибуху. Нею виявилася 28-річна житомирянка, яка вже має судимість за вчинення аналогічного злочину.

Як повідомляв Житомир.info, 28 червня 2024 року правоохоронці перевіряли повідомлення про мінування Житомирської міської ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд мінування замінування перевірка  
Матеріали по темі