Місто

Які українські символи житомиряни використовують у повсякденному житті. Опитування

23 August 2024, 14:53

23 серпня, в День Державного прапора України, ми вирішили запитати житомирян, які українські символи вони використовують в повсякденному житті.

«Обов'язково символ прапор. Наша Вікторія дуже любить прапори, через це прапор для нас – це основний символ зараз. Є браслети вдома, в мене племінниця сама виплітає таким гачечком спеціальним, і це для нас такі, як обереги, можна сказати», - розповідає Людмила.

«З державних символів, які я використовую, в авто у мене є прапор, а також я чіпляю такі стрічки (жовто-блакитні) на сумочку. Буває у мене на ручці теж стрічка, а також, наприклад, завтра, на День Незалежності, я причеплю, мабуть, у волосся також стрічку», - говорить Тетяна.

«В автомобілі є, вдома є, є значок тризуб, на жаль, сьогодні я його не взяв. Ми ж українці, маємо знати символи, поважати і розуміти, якою ціною сьогодні дається незалежність України. Тому тільки так», - каже Костянтин.

«Патріотичне в мене основному – вишиванка, плаття-вишиванка, сорочка-вишиванка. Ну і така стрічка, якби нагадує про те, що жовто-блакитний прапор у нас. Волонтер продавав стрічки, щоб допомогти Збройним силам, і ми купили», - ділиться Ірина.

«В одязі, в прикрасах використовуємо нашу символіку – це жовта блакить. І час від часу ми повертаємось також ще і до нашого державного прапора, і до нашого герба – тризуба», - каже Галина.

«Тільки прапор та національна символіка, будь-яка: герб і наші державні символи», - ділиться Ігор.

«Прапор, гімн, спілкування українською мовою, народні традиції, звичаї, обряди. Ну і звичайно, любимо нашу неньку Україну», - каже Раїса.

Нагадаємо, вранці 23 серпня у Житомирі на майдані Соборному були урочистості з нагоди Дня прапора.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: символ патріотизм прапор опитування вишиванка прапор 
Матеріали по темі