Місто

Лисеня, яке волонтери впіймали у середмісті Житомира, померло від сказу

24 August 2024, 12:22

Лисицю, яка 19 серпня блукала у середмісті Житомира, зоозахисники відвезли до ізолятору Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини для проведення діагностичних, профілактичних та лікувальних заходів.

Про це 20 серпня інформувало головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«Як зазначив провідний лікар ветеринарної медицини Володимир Хмельницький, - тварина має травми кінцівок та механічні пошкодження у ротовій порожнині, тому спеціалістами лікарні надаватиметься відповідне лікування тварині та здійснюватиметься спостереження упродовж двох тижнів щодо ймовірної появи клінічних проявів сказу. Наразі лисиця перебуває під пильним наглядом спеціалістів Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини та опікою Житомирських зооволонтерів», - йдеться в повідомленні.

Волонтерка Юлія Зак, яка опікувалася твариною, у дописі на своїй сторінці у facebook з 19 серпня розповідала про лисеня. Жінка повідомила, що лисицю назвали Алісою і вона 14 днів перебуватиме на карантині.

«Лисичка Аліса сьогодні відловлена в місті і знаходиться на карантині в державній ветеринарній лікарні. Дякую велике за допомогу у відлові дівчатам Яні Мороз, Юлії Невмержицькій, Ользі Фесенко, Marina Marinina і Ані, що прийшли на допомогу. Лисичка буде знаходитись 14 днів на карантині, щоб виключити сказ. Потім я буду шукати притулки які заберуть Алісу. Вона ще лисеня і доволі ручне. І ці два тижні я буду щоденно їздити годувати малу. Спостерігати. Потім повезу на місце доживання», - писала жінка.

Увечері 23 серпня волонтерка повідомила, що у тварини був сказ і вона померла.

«23.08. Вчора Аліса померла. Сьогодні підтвердили сказ лабораторно. В мене нема ні сил ні бажання щось коментувати. Зробила, що могла. Біжи по райдузі. Прошу не піднімати паніку, бо це на руку живодерам», - написала Юлія Зак.

Скриншот зі сторінки у facebook Юлії Зак

Нагадаємо, у середмісті Житомира на майдані Соборному зранку 19 серпня блукала лисиця. Фото з дикою твариною заполонили міські соцмережі. Згодом рятувати тварину приїхали волонтери та зоозахисники, які впіймали її на вулиці Леха Качинського, 1 та відвезли на карантин до ветеринарної клініки.

Як повідомляв Житомир.info, 19 квітня 2023 року у Шодуарівському парку помітили дикого кабана, житомирян закликали залишити територію. Тварину в парку бачили і 20 квітня. Лісівники збиралися її спіймати та відпустити у мисливські угіддя. 24 квітня пресслужба Житомирської міської ради повідомила, що кабан пішов із парку. «Кабан, який минулого тижня гостював у Шодуарівському парку, наразі покинув територію. Після частування кукурудзою від лісівників, іклань пішов геть. Можливо, тваринка повернулася туди, звідки прийшла», – припускали у міськраді. Дикого кабана таки спіймали 27 квітня 2023 року у селищі Гуйва, що поблизу Житомира. 28 квітня лісівники розповіли, як ловили дикого кабана. Також зазначали, що його доставили до вольєрного господарства філії Баранівського лісомисливського господарства. 19 травня 2023 року Столичний лісовий офіс ДП «Ліси України» повідомив, що дикий кабан, який розгулював центральним парком у Житомирі, успішно пройшов ізоляційний період. Його випустили до інших тварин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лисиця лисеня Зак сказ тварина Держпродспоживслужба  
Матеріали по темі