Місто

«Хвилина мовчання», патріотичний перфоманс та нагородження – у Житомирі відзначили День Незалежності України

24 August 2024, 13:47

24 серпня українці відзначають 33 річницю проголошення незалежності. Цьогоріч у Житомирі День Незалежності відзначали на майдані Соборному.

Захід розпочався з Гімну України у виконанні військового оркестру 199-го навчального центру Десантно-штурмових військ. Після чого, відбулася «хвилина мовчання» в пам’ять про полеглих захисників.

Також присутнім показали перформанс «Ми – Україна! За нами майбутнє».

Представники обласної та місцевої влади привітали містян та вручили нагороди з нагоди Дня Незалежності.

«Сьогодні ми відзначаємо День Незалежності України. Свято, яке уособлює нашу тисячорічну історію, нашу буремність сьогодення та майбутнє, яке творять для прийдешніх поколінь наші захисники. Вже одинадцятий рік ми виборюємо нашу незалежність горнилі бою. Зараз кожен у світі усвідомлює, на що здатен український народ. Ми зробили наш вибір на користь свободи, гідності, демократії. І сьогодні, коли українці вигукують «Слава Україні!», мільйони людей різними мовами відповідають «Героям слава!»», – сказав начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Нагадаємо, зранку, 24 серпня,у Свято-Михайлівському кафедральному соборі Житомира зібралися містяни, військові, представники духовенства та влади. О 9:00 відбулася загальнонаціональна хвилина мовчання, після якої розпочався молебень за Україну. Також присутнім презентували оригінали документів Державного архіву Житомирської області.

Напередодні, 23 серпня, у Житомирі відзначили День державного прапора, влаштувати патріотичний велопробіг та вшанували пам’ять загиблих воїнів.

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році Житомирі скасовували масові заходи за участю дітей до Дня Незалежності. Натомість у Свято-Михайлівському кафедральному соборі була спільна молитва, а згодом в будівлі «Укрпошти» відбулося спецпогашення марки «Україна-мати». Крім того, з нагоди Дня Незалежності України біля пам’ятника Корольову діти розмалювали плитку орнаментом вишиванки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День Незалежності майдан Соборний свято перфоманс Бунечко  
Матеріали по темі