Місто

Через ракетну атаку водоканал продовжив терміни промивки та дезінфекції мереж у Житомирі

27 August 2024, 16:40

Унаслідок ракетної атаки, яку пережило наше місто, змушені відкорегувати терміни проведення заходів із промивки та дезінфекції водопровідних мереж.

Про це 27 серпня повідомило комунальне підприємство «Житомирводоканал».

Зазначається, що промивка трубопроводів, яка почалася 19 серпня, триватиме до 22:00 6 вересня. А після цього, до 06:00 8 вересня, виконуватимуться заходи з дезінфекції системи розподілу води.

«Ці роботи дозволять покращити ситуацію з кольоровістю води унаслідок підвищення концентрації марганцю та заліза, які продукують утворення осаду в трубах та вимивання цього осаду із трубопроводів у моменти відновлення водопостачання (під дією високого тиску), зумовлене призупиненням подачі електроенергії до наших об’єктів. Під час проведення заходів, спрямованих на покращення якості води у розподільчій мережі міста, водопостачання не буде призупинятися», - йдеться у повідомленні.

На час проведення дезінфекції воду можна використовувати для господарських та санітарно-гігієнічних потреб.

Для використання у їжу вода, яка транспортуватимуться мережею під час дезінфекції, непридатна.

Нагадаємо, раніше КП «Житомирводоканал» інформувало, що у Житомирі з 08:00 19 серпня до 22:00 27 серпня промиватимуть мережі подачі та розподілу води, а з вечора 27 серпня до 6 ранку 29 серпня мережі дезінфікуватимуть збільшеними дозами хлору в граничнодопустимих межах.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі внаслідок ворожого обстрілу 26 серпня 2024 року було відсутнє електропостачання та припинене водопостачання. Після відбою повітряної тривоги, який був близько 13:00, «Житомирводоканал» підключили до генераторів, після 15:00 було відновлене енергоживлення на водопровідній насосній станції другого підйому і водоканал почав підключення станції до мережі. У вечірньому зверненні мер розповів, що більша частина Житомира ще залишається без світла, електротранспорт 27 серпня ходити не буде. АТ «Житомиробленерго» оприлюднило прогноз щодо погодинних відключень на 27 серпня 2024 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: промивка мереж. вода водоканал Житомирводоканал дезінфекція 
Матеріали по темі