Місто

У Житомирі під час повітряної тривоги у ліфтах застрягли майже пів сотні людей

27 August 2024, 17:48

У Житомирі 26 серпня під час повітряної тривоги в ліфтах застрягли 48 мешканців багатоповерхівок.

Про це 27 серпня повідомляє Житомирська міська рада.

«Під час повітряної тривоги не можна користуватися ліфтами. Унаслідок аварійного відключення електроенергії 26 серпня у Житомирі зафіксовано 48 випадків застрягання мешканців багатоквартирних будинків у ліфтових кабінах під час повітряної тривоги», - йдеться в повідомленні.

Після надходжень звернень на гарячу лінію «093 797 7828» аварійна ліфтова служба вживала відповідні заходи. Однак окремих людей вивільняли із кабін ліфтів до години часу після отримання повідомлення через велику кількість випадків застрягання.

«Наполегливо просимо не користуватися ліфтами багатоквартирних будинків під час повітряної тривоги та не дозволяти робити це дітям. Дбайте про свою безпеку і безпеку своїх дітей», — звертається управління житлового господарства до мешканців багатоповерхівок.

Як повідомляв Житомир.info, 26 серпня 2024 року збройні сили рф атакували Житомирську область ракетами та безпілотниками типу «шахед»: ворог заподіяв удар по цивільній інфраструктурі та мирних жителях, унаслідок атаки сталося загоряння трьох житлових будинків, відомо про одну загиблу жінку та трьох поранених людей. За інформацією прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, під час масованої атаки 26 серпня постраждали 15 областей України, росіяни били по енергетичній інфраструктурі.

У Житомирі внаслідок ранкового обстрілу 26 серпня було відсутнє електропостачання та припинене водопостачання. Після відбою повітряної тривоги, який був близько 13:00, «Житомирводоканал» підключили до генераторів, після 15:00 було відновлене енергоживлення на водопровідній насосній станції другого підйому і водоканал почав підключення станції до мережі. У вечірньому зверненні мер розповів, що більша частина Житомира ще залишається без світла, електротранспорт 27 серпня ходити не буде. АТ «Житомиробленерго» увечері 26 серпня оприлюднило прогноз щодо погодинних відключень на 27 серпня 2024 року.

Вранці 27 серпня під час телемарафону начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко розповів, що енергетики відновили подачу електроенергії у Житомирській області після російського обстрілу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліфт застряг повітряна тривога обстріл Житомир багатоповерхівка  
Матеріали по темі