Місто

До Житомира на щиті повернувся 38-річний захисник, який добровільно став на захист України у 2023 році

2 September 2024, 15:04

У Житомирі 2 вересня попрощалися з 38-річним захисником Віктором Тараненком, який добровільно став на захист України у 2023 році.

Про це повідомляє Житомирська міська рада.

На щиті повернувся Герой...

Тараненко Віктор Валентинович (02.07.1986 — 21.08.2024)

Народився у Луганську. Успішно закінчив місцеву ЗОШ №20 і продовжив навчання у Луганському національному університеті ім. Тараса Шевченка за фахом «Комп'ютерний дизайн-художник». Опісля, працював за спеціальністю.

Захоплювався різьбою по дереву, малюванням, грою на гітарі, виноградарством.

У 2014 році, коли почалися військові дії в зоні АТО, переїхав із родиною до Житомира. Займався волонтерською діяльністю, активно допомагав своїм землякам та ЗСУ.

У 2023 році добровільно доєднався до лав ЗСУ та мужньо і віддано боронив Україну від російських агресорів. Не зважаючи на поранення, щоразу повертався до своїх побратимів. Нагороджений відзнакою «Ветеран війни — Учасник бойових дій».

Героїчно загинув 21 серпня 2024 під час виконання бойового завдання із захисту Батьківщини.

Світла пам'ять і вічна слава Герою...

Нагадаємо, у Житомирі 30 серпня попрощалися з 52-річним військовослужбовцем Сергієм Топоровим, який став на захист України з перших годин повномасштабного вторгнення росії.

Як повідомляв Житомир.info, 23 серпня 2024 року у Житомирі провели в останню путь командира відділення снайперів Юрія Малиновського, який став на захист України з перших годин повномасштабного російського вторгнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поховання на щиті загибель прощання поховання військовий захисник Тараненко  
Матеріали по темі