Місто

Влада Житомира вирішила повернутися до святкування Дня міста у вересні. Що планують

3 September 2024, 15:08

Цього року у Житомирі в суботу, 7 вересня, відзначатимуть День міста.

Житомирська міська рада 3 вересня 2024 року оприлюднила запрошення для мешканців та гостей громади на День народження міста.

У повідомленні анонсується «унікальна музична подія»: ввечері 7 вересня на сцені драмтеатру виступлять одразу 4 оркестри, а саме – Перший міський дитячий оркестр «Richter Kids», військовий оркестр Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова, оркестр 199-го навчального центру ДШВ ЗСУ, оркестр міського палацу культури «Music Lab».

«Від класичних творів до сучасних композицій. Це буде вечір, сповнений мелодій, що лунатимуть в кожному куточку Житомира. Режисер: Петро Авраменко. Організатор: Житомирська міська рада, управління культури Житомирської міської ради», - йдеться у повідомленні.

Водночас на сайті міської ради 3 вересня оприлюднили проєкт рішення виконкому про організацію та проведення заходів у вересні в Житомирській міській територіальній громаді.

Зокрема, на 7 вересня в Житомирському академічному українському музично-драматичний театр імені Івана Кочерги з 17:00 буде зустріч та віншування громадян, які (в різний час) зробили вагомий внесок у розвиток Житомира, а з 18:00 почнеться концерт чотирьох оркестрів.

7-8 вересня на Михайлівській з 11:40 до 17:00 будуть виставки, фотозони та дитячі програми. 8 вересня у ботанічному саду запланована концертна програма.

Скриншот з додатка до проєкту рішення виконкому

Нагадаємо, 23 квітня 2019 року на сесії Житомирської міської ради змінили дату святкування Дня міста: замість другої суботи вересня свято перенесли на третю суботу травня, а мер Сергій Сухомлин пояснював, що такі зміни відбулися через погану погоду, яка кілька років поспіль псувала свято.

В 2020 році вперше мало відбутися святкування Дня Житомира у травні, але плани зіпсував коронавірусний карантин, у 2021 році теж не відзначали через карантинні обмеження, а з 2022 року – через повномасштабне російське вторгнення.

Як альтернативу звичному Дню міста у серпні 2020 року виконком ухвалив рішення про проведення на початку вересня щорічного артфестивалю «День житомирян».

Як повідомляв Житомир.info, 14-15 вересня 2019 року Житомир відзначив 1135 річницю від дня заснування: впродовж двох днів у місті проходили концерти, фестивалі та різноманітні ярмарки, головними подіями суботи стали п’ятий всеукраїнський фестиваль військових оркестрів «Ми єдині!» та виступи українських гуртів «KAZKA» і «Цвіт Кульбаби». У неділю на Михайлівській проходив щорічний фестиваль «Культурна версія».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День міста виконком концерт оркестр драмтеатр план заходів Михайлівська  
Матеріали по темі