Культура

У Житомирі вдруге пройде книжковий форум «Відсіч. Без бар'єрів»: планується 75 подій

3 September 2024, 16:05

Житомирян запрошують на Книжковий форум «Відсіч. Без бар’єрів», який триватиме три дні, з 20 по 22 вересня.

«Вже вдруге в нашому місті ми проводимо книжковий форум. Сама ідея розпочалася з літературного марафону, літературного конкурсу, потім це виросло в подію книжкового форуму. У цьому році на книжковий форум до нас приїде вже набагато більше різних авторів, письменників, поетів, блогерів, кіношників. Буде більш як 75 подій у самій програмі книжкового форуму. До нас їдуть письменники з Вінниці, Києва, Рівного, Черкас, Львова, Івано-Франківська, Золочева, тобто представлена практично вся Україна. Буде відбуватися це на двох локаціях – вул. Михайлівська і телецентр (вул. Театральна, 7)», – розповідає голова громадської організації «Головна сцена» Ніна Рябенко.

Програма Книжкового форуму буде насиченою та цікавою для різної вікової категорії, говорять організатори.

«Все буде відбуватися дуже яскраво, програма насичена, при цьому ми будемо порушувати питання актуальні для дітей, батьків. У нас буде робота й тренінг: діти й тік-ток, буде окрема тема секс виховання, і інклюзії. Також вебінари, семінари, екологія, буде видавництво, яке випускає суто книги з екології для дітей. Ми зачепимо всі важливі теми, власне тому і назва «Без бар'єрів», без бар'єрів у цьому всьому. Відбувається форум за підтримки гранту від Українського інституту книги, а також за сприянням Житомирської міської ради та Житомирської ОВА», – каже комунікаційна менеджерка Книжкового форуму «Відсіч. Без бар’єрів» Ольга Євменчук.

Кожен охочий може відвідати подію безоплатно та поспілкуватися з запрошеними гостями, серед яких є відомі автори.

«Також будуть відомі видавці, різні видавництва, будуть поетичні слеми, інтимна поезія для дорослих за келихом вина в одному з закладів. Тому слідкуйте за подіями! Звісно, запрошуємо всіх, вхід вільний. Ми єдиний в Україні Книжковий форум із вільним входом», – говорить комунікаційна менеджерка Книжкового форуму «Відсіч. Без бар’єрів» Ольга Євменчук.

Які книги житомиряни читали під час війни дивіться у відеосюжеті від 8 грудня 2023 року

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році, з 29 вересня по 1 жовтня, у Житомирі на Новому бульварі проходив Книжковий форум «Відсіч. ДієСлово», на який завітали близько 20 українських письменників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: книга книжковий форум Рябенко Відсіч Євменчук 
Матеріали по темі