Події

У громаді Житомирської області незаконно вирубали понад 20 дубів, збиток становить понад 750 тис. грн

4 September 2024, 10:45

На території Пулинської громади фахівці Державної екологічної інспекції встановили факт порубки дерев на майже 800 тисяч гривень.

Про це 3 вересня повідомила пресслужба ДЕІ Поліського округу.

«26 серпня 2024 року в ході розгляду звернення на телефонну «гарячу лінію», яке надійшло до Державної екологічної інспекції Поліського округу щодо незаконної порубки дерев за межами села Нарцизівка (Пулинська ТГ), державними інспекторами з охорони навколишнього середовища був здійснений виїзд за вказаними координатами для підтвердження факту незаконної порубки», - йдеться в повідомленні.

В ході огляду зазначеної території, екоінспекторами ДЕІ Поліського округу було зафіксовано факт порубки 23 сироростучих дерев породи дуб.

«Спеціалістами Інспекції було проведено розрахунок та встановлено розмір завданої шкоди довкіллю внаслідок незаконної порубки дерев, який становить 756 002, 21тис. грн. У зв'язку з тим, що особи, які вчинили зазначену порубку, на місці вчинення порушення виявлені не були, та особи яких не встановлено, Інспекцією направлено матеріали до Слідчого управління ГУНП в Житомирській області для вжиття заходів реагування, спрямованих на встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності»», - повідомив начальник ДЕІ Поліського округу Євгеній Медведовський.

Нагадаємо, між двома селами Житомирської області знову вирубали 209 дерев, збитки становлять майже 1,3 млн грн. У січні 2024 року між населеними пунктами с. Будище та с. Буряківка виявили понад 220 зрубаних дерев різних порід.

Як повідомляв Житомир.info, на території лісового заказника місцевого значення «Микитче» на півночі Житомирської області незаконно вирубали дерева, збиток становить понад 220 тисяч гривень. Незаконну порубку виявили 8 серпня 2024 року під час здійснення рейдових заходів, спрямованих на запобігання адміністративних правопорушень на території Коростенського району поблизу с. Юрове (Олевська ТГ).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: порубка дуб еколог збиток ДЕІ дерево Держекоінспекція  
Матеріали по темі