Влада

Гуртожиток зі смартквартирами для ВПО у райцентрі Житомирської області не можуть здати в експлуатацію

4 September 2024, 15:35

У Звягелі на Житомирщині, де за сприяння НЕФКО облаштували 47 смартквартир для внутрішньо переміщених осіб, через зміни у законодавстві не можуть здати їх в експлуатацію.

Про це Укрінформу розповів міський голова Звягеля Микола Боровець.

«Все, що було потрібно в напрямі будівництва, ми зробили. Один із проєктів реалізуємо разом із НЕФКО (Міжнародною фінансовою організацією «Північна екологічна фінансова корпорація» – ред.), що виділила на облаштування житла для ВПО 2,3 млн грн. У старому приміщення станції переливання крові ми облаштували 47 смартквартир. Усе повністю готове, а здавання об’єкта ускладнюється тим, що законодавець вніс зміни до містобудівних вимог, поки ми все облаштовували. Там немає протирадіаційного укриття, яке має бути за новими вимогами, а є звичайне», - зазначив Боровець.

Нагадаємо, понад пів сотні родин ВПО можуть отримати смартквартири у райцентрі Житомирської області, триває прийом заявок. Про тимчасове житло для ВПО 24 липня повідомило управління соціального захисту населення Звягельської міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році у Звягельській громаді тривала реалізація проєкту «Реконструкція нежитлової будівлі під гуртожиток поліпшеного планування для ВПО у м. Звягель» в рамках грантової програми дій «Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення внутрішньо переміщених осіб в Україні», що впроваджується Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО). В межах цього проєкту для внутрішньо переміщених осіб створювався гуртожиток поліпшеного планування за адресою вул. Василя Карпенка, 63. Там облаштовували 47 смартквартир, оснащених сантехнікою, меблями та побутовою технікою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВПО гуртожиток Звягель Звягельська міська рада житло для ВПО експлуатація Боровець  
Матеріали по темі