Події

У громаді Житомирської області згоріли 11 дачних будинків та 1 га сухостою

4 September 2024, 22:39

У Звягельському районі через загоряння сухої трави згоріли 11 дачних будинків.

Про це увечері 4 вересня повідомила пресслужба ГУ ДСНС України в Житомирській області.

«4 вересня о 17:21 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному дачному будинку у с. Гульськ Стриївської територіальної громади Звягельського району. На момент прибуття рятувальників з’ясувалося, що вогонь із сухої трави перекинувся на дачний будинок, а звідти поширився на інші. Існувала загроза розповсюдження полум’я на житлові будинки, розташовані поруч. Аби загасити пожежу фахівцям ДСНС довелось залучити додаткові сили та засоби», - йдеться в повідомленні.

Спільними зусиллями двох відділень та місцевих жителів о 18:50 пожежу вдалось локалізувати, а о 20:10 - ліквідувати. Вогонь встиг знищити 11 дачних будинків та сухостій на площі 1 га. Не допущено подальшого поширення полумʼя на житлові оселі.

Внаслідок надзвичайної події травмованих та загиблих немає. Наразі усі обставини надзвичайної події встановлюють фахівці.

Нагадаємо, в області за добу 2 вересня виникли 10 пожеж сухої трави, у селі біля Житомира була загроза поширення вогню на житлові будинки та ліс.

Як повідомляв Житомир.info, 31 серпня 2024 року рятувальники ліквідовували загоряння сухостою на відкритій території у с. Тетерівка Житомирського району, де існувала загроза поширення вогню на два підприємства та АЗС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа дачний будинок ДСНС Звягель Гульськ рятувальник сухостій  
Матеріали по темі