Місто

З 650 людей, які звернулися до рекрутингового центру у Житомирі, майже 200 взяли направлення до військових частин

5 September 2024, 16:32

Вже декілька місяців у Житомирі працює центр рекрутингу до Збройних сил України.

Скільки людей завітали та з якими питаннями звертаються – 5 вересня дізнавалися журналісти Житомир.info.

«Всього за роботу рекрутингового центру, це майже три місяці, звернулося 651 людина та 189 листів відношень вже видані на руки. За серпень звернулося 163 людини, щодо роз'яснень. Це можуть бути звернення через телефон, особисті звернення, якщо людина приходить. За останній місяць видано на руки вже 54 рекомендаційних листів. За всю роботу рекрутингового центру звернулося близько п'яти жінок, були надані роз'яснення, на жаль, поки жодного відношення ще не було видано», – розповідає заступник Житомирського міського голови Олег Смаль.

Людина, яка добровільно вирішила долучитися до оборони держави, може самостійно обрати посаду та військову частину.

«Наприклад, військовозобов'язаний отримав рекомендаційний лист, надалі з ним працює конкретна військова частина, куди він взяв лист відношення. Спочатку він йде в ТЦК та СП, а потім його направляють на проходження базової загальновійськової підготовки, відповідно до роду військ, де він буде проходити свою службу. Після проходження БЗВП вже йде у свою військову частину. Ще жодного разу не виникало питань щодо потрапляння саме на ту посаду, яку обрав військовозобов'язаний», – каже Олег Смаль.

Рекрутери надають інформацію щодо вакансій, а також супроводжують кандидата на шляху до призначення на посаду.

«Хлопці приходять, ставлять будь-які питання. Ми їм роз'яснюємо, які є у нас структурні підрозділи, розповідаємо про спеціальності, посади, особливості служби на тій чи іншій посаді. Найбільшим страхом у хлопців є те, що вони не потраплять в той підрозділ та на ту посаду, на яку вони взяли лист відношення. Але кожна рекрутингова група, військова частина супроводжує хлопців на кожному кроці», – говорить представник 46-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗС України Денис Ніколайчук.

Отримати детальну інформацію можна в центрі рекрутингу, за адресою: майдан ім. С.П.Корольова, 5.

Нагадаємо, з 18 червня по 15 липня 2024 року до Житомирського рекрутингового центру надійшло 295 звернень, видано було 88 відношень. Тих, хто мобілізувався, чекала базова загальновійськова підготовка.

Як повідомляв Житомир.info18 червня цього року в Житомирі відкрився центру рекрутингу до Збройних сил України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: рекрутинговий центр мобілізація Смаль рекрут Ніколайчук військовозобов'язаний  
Матеріали по темі