Місто

У Житомирі 60% вулиць потребують повного капітального ремонту, - Олександр Шевчук

6 September 2024, 14:32

У Житомирі в останні роки поточний ремонт роблять лише на 2% вулиць при нормі 10%, а капітального ремонту вже потребують 60% вулиць обласного центру.

Про це заступник мера Житомира Олександр Шевчук сказав 5 вересня на засіданні депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури міста.

«Якщо взяти накази Мінрегіону по утриманню дорожньо-шляхової мережі у містах і населених пунктах скільки капітальним ремонтом треба ремонтувати і скільки поточним, то ми вже кілька років більш ніж 2% (доріг) не робили, а повинні робити мінімум 10% поточним ремонтом. Про капітальний ремонт я взагалі мовчу. У нас вже 60% вулиць потребують повного капітального ремонту», - сказав Олександр Шевчук.

Нагадаємо, у Житомирі в 2024 році планували за 51 млн грн провести поточні ремонти доріг на понад 120 вулицях та провулках. Ремонтні роботи виконували працівники КП «УАШ», а список об’єктів постійно доповнювався. Станом на початок липня аварійну ямковість усунули на 40 вулицях.

Як повідомляв Житомир.info, поточний ремонт покриття у 2023 році в Житомирі збиралися зробити на майже 70 вулицях і провулках, на це виділяли 54 млн грн. Станом на середину жовтня КП «УАШ» уклало 26 угод на поточний ремонт асфальтобетонного покриття проїзних вулиць Житомира вартістю 89,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт Шевчук комісія міськрада  
Матеріали по темі