Місто

На Михайлівській діє фотовиставка про історію Житомира та ярмарок, які мали відбуватися до Дня міста

7 September 2024, 16:01

Попри те, що на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради проєкт рішення про проведення заходів на Михайлівській 7 вересня зняли з розгляду, вони все ж відбуваються.

У суботу 7 вересня на Михайлівській працюють фотовиставка про Житомир та ярмарок народних майстрів. Сьогодні тут можна придбати декор, прикраси ручної роботи, ляльки-мотанки та інші вироби.

Нагадаємо, у Житомирі на цих вихідних, 7-8 вересня, планували організувати заходи до Дня міста, зокрема, був оприлюднений відповідний проєкт рішення. На таку новину житомиряни відреагували негативно, мовляв, не на часі. Під час засідання міськвиконкому 4 вересня міський голова Житомира Сергій Сухомлин розповів, що планувалося без масштабних святкувань і з благодійними заходами. Святкову програму мали затвердити 4 вересня на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради. Проте влада вирішила зняти дане питання з розгляду.

Як повідомляв Житомир.info, 3 вересня 2024 року оприлюднили проєкт рішення виконкому про організацію та проведення заходів у вересні в Житомирській міській територіальній громаді, а міська рада запрошувала на День народження міста анонсуючи «унікальну музична подія»: виступ чотирьох оркестрів, серед яких два військових, ввечері 7 вересня у драмтеатрі.

23 квітня 2019 року на сесії Житомирської міської ради змінили дату святкування Дня міста: замість другої суботи вересня свято перенесли на третю суботу травня, а мер Сергій Сухомлин пояснював, що такі зміни відбулися через погану погоду, яка кілька років поспіль псувала свято. В 2020 році вперше мало відбутися святкування Дня Житомира у травні, але плани зіпсував коронавірусний карантин, у 2021 році теж не відзначали через карантинні обмеження, а з 2022 року – через повномасштабне російське вторгнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День міста ярмарок фотовиставка Житомир Михайлівська  
Матеріали по темі