Події

За добу в Житомирській області сталися майже 40 пожеж, горіла суха трава та дачні будинки

8 September 2024, 12:32

За добу в Житомирській області виникли 39 пожеж в екосистемах.

Про це 8 вересня повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України в Житомирській області.

«7 вересня о 14:07 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання сухої трави на присадибних ділянках у селищі Іршанськ Коростенського району. На момент прибуття рятувальників з’ясувалося, що вогонь із сухої трави перекинувся на два дерев'яних дачних будинки. Існувала загроза розповсюдження полум’я на інші такі будинки. Зусиллями вогнеборців о 14:42 пожежу вдалось локалізувати, а о 15:19 - ліквідувати. Вогонь встиг знищити сухостій на площі 0,06 га, дачний будинок, пошкодити 2 кв. м покрівлі та 1 кв. м стіни другого дачного будинку. Подальшого розповсюдження полумʼя не допущено», - йдеться в повідомленні.

Всього упродовж доби виникло 39 загорянь у екосистемах, найбільше їх сталося у Житомирському та Коростенському районах. Внаслідок пожеж вогнем пройдено понад 27 га території.

Вогнеборці нагадують, що категорично заборонено спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці.

Нагадаємо, за добу 6 вересня вогнеборці Житомирської області ліквідували 31 загоряння сухої рослинності на загальній площі майже 34 гектари.

Як повідомляв Житомир.info, 4 вересня 2024 року у Звягельському районі через загоряння сухої трави згоріли 11 дачних будинків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник дача суха трава дачний будинок  
Матеріали по темі